YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MSGSÜ Küre'de çalışmalara başladı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Akademisyen ve Öğrencileri ile Küre'de çalışmalara başladı

MSGSÜ Küre'de çalışmalara başladı

KENT TASARIM ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Akademisyen ve Öğrencileri ile Küre İlçesi’nde çalışmalara başladı.

Prof.Dr. Güzin Konuk öncülüğünde İlçe’de çalışmalara başlayan Mimar Sinan Üniversitesi Akademisyen ve öğrencileri çalışmaların ilk ayağında Küre Ersizlerdere Köyü’nde gerçekleştirdi. Uydu fotograflı görüntüler üzerinde çalışmalar yaparak incelemelerde bulunan Ersizler dere Köyü’nde 30 ‘a yakın öğrenci ile 10 akademisyen tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında kent ve çevre ile llgili veriler toplanacak.

Konuk , Küre Kaymakamı Şahin Kazancı ve beraberinde ki akademisyen arkadaşları ile verdiği açıklamalarında şunları dile getirdi :

‘’ Köy Tasarım Rehberi olarak bilinen proje çalışmalarımız başladı. 40’a yakın öğrencimiz ile 10 akademisyen arkadaşlarımız ile beraber Ersizlerdere Köyü’nde alan incelemeleri yapılıyor. Kent ile çevre ile ilgili en güzel verileri hazırlıyoruz, yakın zamanda İstiklal Yolu’nun Küre ile birlikte değerinin ülke değerinden duyulmasını sağlayacağız ’’ dedi.

Konuk; ‘’ Küre İlçesi’nde önce bakır madenleri ile ilgili ziyaretlerde bulunduk. Daha sonra Küre’nin büyük zenginliklerini, Kırsal alanlardaki Mimari karakterlerini, kentin mekanlarının güzelleştirilmesi ve özellikle İstiklal Yolu’nda yeniden değere kazandırılması için bir yarışma koordine edilmesinin üçlü protokolünü imzaladık ‘’ bilgisini verdi.

Açıklamasına ; ‘’ Burada Kalkınma Ajansı, Kaymakamlık, Mimar Sinan Üniversitesi, Valilik proje içerisinde yer alıyor ‘’ diyerek sözlerine devam eden Konuk; ‘’ Burada ben ve Kaymakam Kazancı her iki kurumu temsilen çalışmaları sürdürüyoruz ‘’ dedi.

Yarışmanın juri ile ilgili kısımlarında bilgiler veren Prof.Dr. Güzin Konuk katılımcı isimler olarak şu isimleri verdi : ‘’ Prof.Dr. Güzin Konuk, Dç.Dr. Hürriyet Öğdül, Yrd.Dç.Dr. Erdem Erbaş (Mimarlık Fakültesi’nden) , Prof.Dr. Ferit Özşen (Heykelcilik Bölümü’nden) , Prof.Dr. Ahmet Taşal (Tarih) yer alıyor.

Küre Kaymakamı Şahin Kazancı konu ile ilgili olarak yaptığı kısa açıklama şu görüşlere yer verdi :

‘’ Mimar Sinan Üniversitesi’nde Şehir ve Bölge Planlama eğitimi gören 40’a yakın öğrenci ile Köy Tasarım Çalışması yapıyoruz. Bunun daha da profesyoneli olarak Kent Tasarım Rehberi düzenleniyor. Kent Tasarım Rehberi kentin gelişimin göz önüne alınarak binaların ve işyerlerinin nitelik ve özelliklerinin belirlenmesini ön görüyor. Burada çalışan ekip daha öncede İstanbul da Galata’nın kent tasarımında görev yapmış ekip ‘’ diye konuştu. Kazancı; ‘’İlaveten Kültür Müdürlüğü’nden Ziver Kaplan’ın programın çeşitli aşamalarında yer almaktadır’’ dedi.

Haber : Erdal KARAHALİLOĞLU

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler