YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rektör Prof. Aydın: Türk okulları bizi duygulandırdı

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Kazakistan'da dört üniversiteyle işbirliği protokolü imzaladı. Ziyarette, Türk...

Rektör Prof. Aydın: Türk okulları bizi duygulandırdı

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Kazakistan'da dört üniversiteyle işbirliği protokolü imzaladı. Ziyarette, Türk iş adamlarının açtığı Astana Türk Lisesi’ni ve Süleyman Demirel Üniversitesi'ni ziyaret eden Aydın, Türk girişimci ve öğretmenlerin çok büyük özveriyle hizmet ettiklerini söyledi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan ile birlikte Kazakistan’da Abilay Khan adındaki Kazak Uluslararası İlişkiler ve Dünya Dilleri Üniversitesi, Al-Farabi Kazak Milli Üniversitesi, Almatı Kazak-Türk Gumaniter Teknik Koleji, Kazakistan Cumhuriyeti Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi ile birlikte ayrı ayrı işbirliği protokolleri imzalayan Rektör Aydın, "Kastamonu Üniversitesi dünyaya açılıyor. Önce Türk cumhuriyetlerdeki sonra batıdaki üniversitelerle işbirliği yapılmaya devam edilecek." dedi.
Kazakistan ziyaretinde, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Türkiye Cumhuriyeti Astana Büyükelçisi Lale Ülker, Almatı Başkonsolosu Sadin Ayyıldız ve Eğitim Müşaviri Kadir Çelik’i makamında ziyaret etti.
Kastamonu Üniversitesi, Kazakistan üniversiteleriyle; üniversite eğitim elemanları ve araştırmacı değişimi, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerinin değişimi, ortak eğitim programları düzenlenmesi gibi her iki tarafın da onaylayacağı bilimsel ve eğitim işbirliğinin diğer formlarını gerçekleştirecekleri maddeleri yer alan iş birliği protokollerini imza törenleri dört ayrı üniversite ile yapıldı.
Almatı Başkonsolosu Sadin Ayyıldız ve Eğitim Müşaviri Kadir Çelik, imzalanan işbirliği protokollerinde, Kastamonu Üniversitesi’nin yanında bulundular. Rektör Aydın, protokol imzalanan üniversitelerin yanı sıra Abay Devlet Üniversitesi, Satpaev Üniversitesi, Avrazya Üniversitesi ve Kızlar Pedagoji Üniversitesi ile anlaşmalar sağlandığını, ancak bu üniversiteler resmi tatilde oldukları için imzaların daha sonraki bir tarihte atılacağını açıkladı.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve Rektör Yardımcısı Ali Rafet Özkan, Astana Türk Lisesi’sine de ziyarette bulundular. Türk iş Adamları, başkonsolos, Türkiye Büyükelçiliği, eğitim müşaviri ve bazı üniversite rektörleri ile çalışma yemeklerine katıldılar. Türk iş adamlarının açtığı okullara övgüler yağdıran Rektör Aydın, "Kazakistan'da uçaktan indikten sonra bizi Türkçe konuşan kazaklar karşıladı. Türkçe'lerinin güzel olduklarını belirttik. Biz buradaki Türk okullarından mezun olduk. diye cevap verdiler. Çok duygulandığımız zamanlar oldu. Lisedeki öğrencilerle Türkçe sohbetler ettik. Bizim gibi Türkçe konuşuyorlar. Ülkemiz için en büyük gurur kaynağı bu olsa gerek. Ülkede üniversitelirin gelişmesi için büyük paralar harcanıyor. Bilime çok büyük yatırımlar yapıldığını gördük. Kazakistan'da daha önce de Türkiye'deki üniversitelerle işbirliği yapılmak istenmiş, ancak olmamıştı." dedi.
Üniversite olarak, Kazakistan'dan sonra Kırgızistan ile de işbirliği yapılacağını, ardından Portekiz ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki üniversitelerle işbirliği yapılacağını ifade eden Rektör Aydın, "Kastamonu Üniversitesi dünyaya açılıyor. Önce Türk cumhuriyetlerdeki sonra batıdaki üniversitelerle işbirliği yapılmaya devam edilecek. Kastamonu sokaklarında çekik gözlü çocuklar yürüyecek. ABD'li ve avrupalı öğrenciler burada öğrenim görecek. Bizim çocuklarımız da oralarda eğitim alacak." diye konuştu.
Bu arada, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan'ın SSCI kapsamındaki uluslararası yayınları sebebiyle doktora öğrencilerinin yabancı danışmanı olarak atandığı öğrenildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler