YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taşköprü'de Kuyu Kebabı Satışları Düştü

Taşköprü ilçesinde dünyaca ünlü kuyu kebabının satışlarında bu yıl düşüş gözlendiği bildirildi.

Taşköprü ilçesinde dünyaca ünlü kuyu kebabının satışlarında bu yıl düşüş gözlendiği bildirildi.

Taşköprü'nün en köklü kebapçılarından Şükrü Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl kebap sezonunu nisan ayında 50 TL'den açtıklarını hatırlatarak, fakat gerek gurbetçi, gerekse ilçe vatandaşlarının alım gücünün azalması nedeniyle kebap satışlarında gözle görülür düşüş yaşandığını belirtti.

İlçede 5 kuyu kebapçısı bulunduğunu ifade eden Ateş, daha önceki yıllarda hemen hemen bütün esnafların günlük olarak yaklaşık 8-10 kuzu sattıklarını, bu yıl ki rakamların ise sezon başından beri yaklaşık günlük 5-6 kuzuya düştüğünü söyledi.

Ateş, köylerdeki göç olaylarından dolayı Taşköprü'de küçükbaş hayvancılığın neredeyse durma noktasına geldiğini aktararak, son yıllarda kuzu aranılan şartlarda kuzu bulmakta zorlandıklarını belirtti.

Dede mesleği olması dolayısıyla bu mesleğe bir gönül borçları olduğunu vurgulayan Ateş, bu şekilde gittiği takdirde bir süre sonra kuyu kebabının da kaybolan meslekler arasında yerini alacağını düşündüğü kaydetti

Muhabir: Mehmet Tuğcu/Sinan Özmüş

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler