YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TÜFE'de En Az Artış Kastamonuistatistiki Bölgesinde

Tüketici Fiyatları Endeksi'nde (TÜFE), en az artışın, yüzde 0,17'lik oranla Kastamonu istatistiki bölgesinde olduğu bildirildi.

Tüketici Fiyatları Endeksi'nde (TÜFE), en az artışın, yüzde 0,17'lik oranla Kastamonu istatistiki bölgesinde olduğu bildirildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kastamonu Bölge Müdürü İsmail Gökalp, yaptığı yazılı açıklamada, 26 istatistiki bölge içerisinde TÜFE'de en yüksek artışın yüzde 1,34'lük oranla Diyarbakır istatistiki bölgesinde, en az artışın ise yüzde 0,17'lik oranla Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinin bağlı olduğu Kastamonu istatistiki bölgesinde gerçekleştiğini belirtti.

Açıklamasında, Kastamonu istatistiki bölgesinde en yüksek artışın yüzde 50'lik oranla sivri biberde gerçekleştiğini ifade eden Gökalp, şunları kaydetti:

"Sivri biberi yüzde 9,66'lık oranla domates takip ediyor. En fazla düşüş ise yüzde 35,95'le kabakta oldu. Ana harcama grupları itibariyle en yüksek artış, yüzde 0,80'lik oranla gıda ve alkolsüz içeceklerde, en fazla düşüş yüzde 0,32'lik oranla giyim ve ayakkabıda gerçekleşti."

Muhabir: Yusuf Çelik

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler