YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

30 Ağustos Zafer Bayramı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'deki bazı siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

MHP İl Başkanı Eke MHP İl Başkanı Mete Eke ise aradan 92 yıl geçmesine rağmen Türk milletinin hala tazeliğini, yaşanan mücadeleyi, gösterilen kararlılığı dün gibi yaşadığını, bu kötü günlere dönülmemesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yıkılmaması, tahrip edilmemesi, örselenmemesi için sağduyu ile hareket edip var gücü ile de gayret sarf ettiğini bildirdi. Ağustos ayının önemine değinen Eke, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Aynı zamanda ağustos ayı ecdadımızın Anadolu kapılarını Türk milletine açarak bu toprakların vatan olmasında büyük mücadele veren Sultan Alparslan Gazi'nin Malazgirt Meydan Muharebesi ile Türkün gücünü dünyaya ispatladığı ve gösterdiği bir aydır. Bütün bunlarla beraber milletimizin tarihine bakıldığında kimseye zulüm etmeyen, huzuru, sükunu ve barışı ön planda tutan, beyhude yere kan dökülmesini istemeyen, zalim karşısında, mazlumun yanında olan bir seyir takip ettiği görülmektedir. Bugün yakın komşularımızda kan gölüne dönen adeta, her gün insanlık suçu ve vahşetin işlendiği bir durum karşısında ülkemizi idare edenlerin cereyan eden olayları daha soğukkanlı, başka ülkelerin iç işlerine karışmaktan ziyade kendi ülkemizin milli menfaatlerini dikkate almaları başlıca görevleri olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 92 yıl önce yaşanan kahramanlıklar sonucu bu mübarek topraklar da kefensiz yatan şehitlerimize, Allah'tan rahmet diliyor, başta Türkiye Cumhuriyeti devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarına şükran borçlu olduğumuzu ifade ediyorum."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler