YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aladağlar'ın Güzelliği, Fotoğraf Karelerine Yansıyacak

KAYSERİ, (DHA)- ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Aladağlar Foto

Aladağlar'ın Güzelliği, Fotoğraf Karelerine Yansıyacak

KAYSERİ, (DHA)- ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Aladağlar Foto Safari yarışması, Kayseri'nin Yahyalı İlçesi'ndeki törenle başladı.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende konuşan Yahyalı Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, görev yaptığı ilçenin çok değerli potansiyele sahip olduğu söyledi. Kaymakam Çığ, ilçedeki Aladağlar Milli Parkı, Zamantı Irmağı, Kapuzbaşı Şelaleleri, Hacer Ormanları Vadisi ve Yedigöller’in görülmeye, fotoğraflanmaya değer ve her anının ayrı bir güzelliği, değeri olduğuna inandıklarını anlattı. Kaymakam Mehmet Alper Çığ, şöyle dedi:
"Bu manada da fotoğraf yarışması hem doğa severler için güzel bir fırsat olacak hem de bizler için ilçemizin tanıtımı için güzel bir fırsat olacak. Bu anlamda yarışmacı olan tüm fotoğraf sanatçılarımıza ben başarılar diliyorum. İnşallah kazasız belasız bir yarışma geçirmelerini diliyorum'' dedi. Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk de, foto safarinin ilçenin tanıtımı için önemli olduğunu vurguladı. Öztürk, ''Her yıl Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüz Aladağlar bölgesindeki doğa güzelliklerinin tanıtımı için mikro ve makro dallarında fotoğraf yarışması düzenliyor. Bu yarışmada fotoğraf sanatçısı kardeşlerimiz hünerlerini sergileyecekler. İnşallah biz de Pazar günü seçici kurul olarak başarılı fotoğrafları ödüllendireceğiz. Aladağlar'da, şelaleler, Hacer Ormanı, Yedigöller ve yaban hayatı var. Biz burada uluslararası çapta yarışma düzenlenmesini diliyoruz. Bu konuyla ilgili gerek Kaymakamlığımız gerekse belediyemiz ve gerekse de milli parklarımız elinden geleni yapacak."
Aladağlar'da 3 gün sürecek Foto-Safari Yarışması'na aralarında yabancıların da bulunduğu 75 fotoğraf sanatçısı katılıyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler