YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Yıldız: Ruslara Askeri Üs Verileceği İddiası Yalan (3)

ENERJİ VERİMLİLİĞİ TOPLANTISINDA KONUŞTU Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi’nin yaptığı ‘İl İl Enerji Verimliliği Projesi Kayseri Toplantısı’na katılan Enerji ve

Bakan Yıldız: Ruslara Askeri Üs Verileceği İddiası Yalan (3)

ENERJİ VERİMLİLİĞİ TOPLANTISINDA KONUŞTU
Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi’nin yaptığı ‘İl İl Enerji Verimliliği Projesi Kayseri Toplantısı’na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Dünyada işler çok iyi gitmiyor, 1.3 milyar insan, hala elektrikle tanışmış değil. Özellikle, enerji sektörüyle ilgili ciddi bir adaletsiz dağılım var. Türkiye’de hamdolsun, 1.2 milyon kilometrelik iletim ve dağıtım hattımızla, elektriksiz herhangi bir yerimiz bulunmuyor” dedi. Enerji tasarrufunun önemini vurgulayan Yıldız, şunları söyledi:
"890 milyon nüfuslu Afrika’da kullanılan elektriğin, 19.5 milyonluk New York’ta kullanılan elektriğe denk olduğunu eğer görürsek, çok daha fazla sıkıntı var demektir.
Türkiye, ilk elektrikle 1902 yılında tanışmış. 2002 yılına kadar, 100 yıl 31 bin 800 megawatt kurulu güç var. Son 12 yılda, 37 bin megawattlık kurulu güç eklendi. Türkiye, çok hızlı büyüyor. Enerjideki yapısını da 2 katına çıkardı. Bireyselleşmek demek, daha çok kendine pay ayırmak, vakit ayırmak demektir. O yüzden, tasarrufa ve enerji verimliliğine daha fazla ihtiyacımız var. Biz, ya çok pahalı ürünler üretip enerji maliyetimizi düşüreceğiz ya da enerji maliyetlerindeki israfı önleyip o şekliyle düşüreceğiz. Bizim enerjiyle alakalı doğru kullanımını artırmamız lazım."
YILDA 15 MİLYAR LİRALIK TASARRUF
Her alanda tasarruf yapılabileceğini ifade eden Bakan Yıldız, bununla ilgili de şunları söyledi:
"Ev hanımlarımızın, çocuklarımızın, evde, okulda, sokakta, sanayi de motorlarla alakalı alt alta yazıyoruz. 15 milyar yılda tasarruf edebileceğiz. Bu, çok büyük bir rakam. Enerji santrallerinin kurulması, birçok türbin, jeneratörlerin finansmanını sağlamak anlamına geliyor. Çocuklarımıza kirli bir dünya bırakıyoruz. Bir kirletme bütçesi verilmiş dünyaya. Hükümetler, ülkelerinde bu tür politikalarda bir değişiklik yapmazsa, önümüzdeki 25 yıl içerisinde sıcaklık 1 derece daha artıyor. Binaların mantolanmasına kadar, her birimize düşen görevler var. Sonuçta, her birimizin tasarruf edeceği alan var. Beyaz eşyadan ev hanımları, bir küçük altın tasarruf edebiliyorlar. Bunlar buluşuyor ve 4 milyar lira rakam yapıyor. Sizler için çok küçük ama bizler için çok büyük önem arz ediyor."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler