YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BEDENSEL ENGELLİLERDEN, ‘ENGELSİZ KOROSU'

Faruk ÇUHADAROĞLU/KAYSERİ, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Halk Müziği Konservatuar Bölüm Başkanı ve Müzik öğretmeni Namık Kemal Bilgin nezaretinde eğitmenlik hizmeti de

BEDENSEL ENGELLİLERDEN, ‘ENGELSİZ KOROSU'

Faruk ÇUHADAROĞLU/KAYSERİ, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Halk Müziği Konservatuar Bölüm Başkanı ve Müzik öğretmeni Namık Kemal Bilgin nezaretinde eğitmenlik hizmeti de alan 18 kişilik grup, 1 Aralık’ta verecekleri konsere hazırlanıyor. Engellilere müzik eğitimi veren Baldöktü Anadolu Lisesi Müzik öğretmeni Zarife Kırdök, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün koronun çalışmaları için yer tahsis ettiğini belirterek, şöyle dedi:
"Engelli arkadaşlarımız ve yakınları ile 1 ve 3 Aralık’ta konserlerimiz var. Onlarla ilgili hazırlık yapıyoruz. Arkadaşlarımızın çoğu engelli, bir kaçı da engelli yakını. Onları, yakınları getirmek ve götürmek durumundalar. Onlarla birlikteyiz. Diğer öğrencilerle bu arkadaşlar arasında hiçbir fark yok. Hepsi istekli ve çok yürekli. Hep bu işi yapmak istiyorlar. Biz de bunun devam etmesini istiyoruz. Tabii ki belediye konservatuarından ve İl Kültür Müdürlüğü'nden bu çalışmaların devamını istiyoruz. Yardımcı olmalarını bekliyoruz. Arkadaşlar hem söylemek hem de çalmak istiyorlar. Sanıyorum önümüzdeki günlerde bunları da gerçekleştirecekler."
Görme engelli müzisyen Abdullah Conger de, 1-3 Aralık etkinliklerde koroya katılmasının istendiğini, Bedensel Engeliler Derneği olarak geçen yıldan bu yana böyle bir çalışma düşündüklerini söyledi. Conger, "Arkadaşlarımızı koroya, hem de müziğe katıp sosyal hayata adaptasyonlarını sağlamak amacı ile bu işi yaptık. 1 Aralık’taki etkinlikte koro olarak sahneye çıkacağız" diye konuştu.

BEDENSEL ENGELLİLERDEN, ‘ENGELSİZ KOROSU'

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler