YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cami Var 1.5 Yıldır Imamı Yok

TOMZARZA(Kayseri) , (DHA)- KAYSERİ'nin Tomarza İlçesi'ne bağlı Dağyurdu Mahallesi'nde bulunan caminin kadrolu imamının ilçeye bağlı Kepez mahallesinde görev yaptığı için mevcut

Cami Var 1.5 Yıldır Imamı Yok

TOMZARZA(Kayseri) , (DHA)- KAYSERİ'nin Tomarza İlçesi'ne bağlı Dağyurdu Mahallesi'nde bulunan caminin kadrolu imamının ilçeye bağlı Kepez mahallesinde görev yaptığı için mevcut camiye yeni bir imam atanamadığı nedeniyle 1.5 yıldan bu yana imamsız olduğu iddia edildi.
Tomarza İlçesi'ne bağlı Dağyurdu Mahalle Muhtarı İsmail Temir, mahallelerinde bulunan caminin 1,5 yıldır imamsız olduğunu söyledi. Temir, şöyle dedi:
"Konuyu Tomarza Müftülüğümüze ilettim. Kendileri bana Dağyurdu Mahallesi'nin kadrolu bir imamı var. Bu imam ise Kayseri İl Müftülüğünün görevlendirmesi ile Talas İlçesine bağlı Kepez mahallesinde görev yaptığını söylemektedir. Madem bu imam Kepez Mahallesinde görev yapacaksa bizim mahalle camimizin kadrosunu neden meşgul etmektedir? Mahallemizde kadrolu bir imam gözüktüğü için mahallemize yeni bir imam ataması da yapılamamaktadır. Konuyu Tomarza Kaymakamlığı başta olmak üzere birçok kuruma iletmeme rağmen hiçbir sonuç almadım."
Tomarza Müftüsü Harun Kılıç ise, olayın Tomarza İlçesi Müftülüğü ile uzaktan veya yakından bir ilgisi bulunmadığını belirterek, "Atamayı Kayseri İl Müftülüğü yapmıştır. Mahalle muhtarı İsmail Temir’e konuyu defalarca Tomarza Kaymakamımız Burak Dertlioğlu’nun yanında izah etmeme rağmen beni anlamakta güçlük çekmektedir. Tomarza Müftülüğü olarak Cuma günleri başta olmak üzere bayram günleri mahalleye imam göndererek sorunu bir nebzede olsa çözmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler