YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dr. Gökşen: Havai Fişekler, Ruhsal Bozukluklara Neden Oluyor

KAYSERİ, Havai fişeklerin kullanımının yasaklanması için Kent Konseyi üyesi olduğu dönemde, havai fişeklerin etkileri ile ilgili çalışmalar yaptıklarını anlatan Dr.

KAYSERİ, Havai fişeklerin kullanımının yasaklanması için Kent Konseyi üyesi olduğu dönemde, havai fişeklerin etkileri ile ilgili çalışmalar yaptıklarını anlatan Dr. Gökşen, şöyle rdevam etti:
"Konu, Kent Konseyi’ne geldi. Mahalli Çevre Kurulu’nda görüşülerek yürürlüğe girdi. Havai fişekler, insan, doğa, çevre bitki ve hayvanlara zararı olan bir etken ve etkinliktir. Havai fişeklerin ateşlenmesi ile patlamadan dolayı travmalar oluşabilmektedir. İletişim bozuklukları, konsantrasyon ve öğrenme bozuklukları sinirlilik ve stres, uyuma zorlukları yapar. Hayvanlar korku ve panik içinde olur. Bazı hayvanların üreme ve yaşama sistemleri etkilenir. Hatta uykudaki kuşlar düşerek ölür. Bu bilgiler ışığında havai fişek kullanımının, Avrupa’da olduğu gibi sadece yılbaşı gecesinde, belli kurallar içerisinde, ancak belli günlerde olması gerektiği; tüm canlılar ve tüm doğal, kültürel tarihsel mirasın korunmasının öncelikle hedeflenmesinin gerektiği inancındayız."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler