YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bizim büyümemizin durdurulması isteniyor. 'Bölge ülkeleri için, çevre ülkeler için daha fazla büyümeyin'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bizim büyümemizin durdurulması isteniyor. 'Bölge ülkeleri için, çevre ülkeler için daha fazla büyümeyin' deniliyor. Hayır, bu kararı bizim ülkemizin insanı verir" dedi.

Yıldız, Kayseri Şeker Fabrikası ve Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen 1. Uluslararası Anadolu Şeker Pancarı Sempozyumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, dünyada gıda güvenliği ve enerji güvenliği ile ilgili konuların ön plana çıktığını söyledi.

Bu iki sektörün son derece önemli olduğunu vurgulayan Yıldız, siyasi istikrar olmadan hiçbir sektörün gelişemeyeceğini kaydetti.

Yıldız, büyüyen Türkiye'nin küçülen tarımı olmayacağını ifade ederek, bilgi ve teknoloji ile alışkanlıkları bütünleştirmeden ilerleme kaydetmenin mümkün olmadığını anlattı.

"Türkiye güçlendikçe, her birimizin yüreğinde hissettiği o acıyı ve tehditleri de görüyoruz" diyen Yıldız, şöyle devam etti:

"Bunlar Türkiye'nin büyümesinin durdurulmasına dönük tehditlerdir, siyasi istikrarın bozulmasına dönük tehditlerdir. Bunların hiçbirisine aldırış etmeyeceğimizi ve bu mücadelemizin sonuna kadar devam edeceğini buradan bir kez daha vurgulamak isterim. Biz, zor elde edilmiş bir siyasi istikrarın, bir kristal vazo gibi, ne çatlamasına ne kırılmasın müsaade edemeyiz. Bütün sektörlerimizi etkileyecek olan, en başta, bu refah seviyesini daha fazla hak eden insanımızı tehdit eden bu unsuru er ya da geç mutlaka kaldırmış olacağız. Birçok problemin üstesinden gelen, bu ülkenin idaresine konan iradenin buna da yeteceğini rahatlıkla söylemem lazım. Ancak, bizim büyümemizin durdurulması isteniyor. 'Bölge ülkeleri için, çevre ülkeler için daha fazla büyümeyin' deniliyor. Hayır, bu kararı bizim ülkemizin insanı verir."

Yıldız, 2023 yılı hedeflerini ortaya koyduklarını belirterek, dünyadaki ilk 10 ekonomi arasına girme konusunda birçok sektörde atılımlarının devam ettiğini bildirdi.

Türkiye'nin büyümesini hızlandıracak uygulamaların önümüzdeki süreçte görüleceğine dikkati çeken Yıldız, şunları kaydetti:

"Biz her zaman olduğu gibi hem zihnimizi hem de kendimizi diri tutacağız. Onların istediği bizim morallerimizin bozulmasıdır. Yüreğimizin yanmasıyla, acımızı derinden hissetmemizle, morallerimizin bozulmasının ayrı şeyler olması lazım. Bizim çalışmamıza devam etmemiz lazım, gayretlerimize devam etmemiz lazım. Herkes kendi işini yapacak ve o işin üstesinden gelecek. Çünkü, Türkiye yalnızca ekonomisiyle, yalnızca idaresiyle, yalnızca siyasetiyle değil, aynı zamanda zihniyle, kalbiyle, vicdanıyla, fikriyle hep beraber büyüyor. Bu büyümesine tabi ki yine devam edecek."

Kayseri Şeker Fabrikası AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise Türkiye'nin şeker pancarı üretiminde dünyada 4, Avrupa'da ise 3. sırada yer aldığını belirterek, devletin diğer tarım ürünlerinde olduğu gibi şeker pancarı üreticilerini de desteklemesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel de üniversite-sanayi işbirliğinin önemine dikkati çekti.

Eğitimini Kayseri Şeker Fabrikası'nın desteğiyle tamamladığını dile getiren Karayel, şirketin çiftçilerin çocuklarına sahip çıkmasını istedi.

Sempozyumda, 7'si yabancı uzmanlarca hazırlanan 54 bildiri sunulacak. Sempozyum, yarın Yozgat'ta devam edecek.

Muhabir: Orhan Canbulatel / İsmail İçer

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler