YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseri'de

KAYSERİ (AA) -  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak petrollerine ilişkin, "Bu petrol Irak'ın petrolü, Türkiye'nin petrolü değil.

"IŞİD ve El Nusra'nın petrolünü almadık" Özellikle "IŞİD'in, El Nusra'nın petrolünü Türkiye aldı mı, teröre destek verdi mi?" şeklinde çok ilginç şeyler duyduğunu dile getiren Yıldız, şöyle devam etti: "Tekrar hatırlatıyorum, Türkiye bir hukuk devletidir. Teröre hiç bir şekilde destek vermesi düşünülemez. Böyle bir şey ancak Türkiye'nin kurgularını, politikalarını saptırma olarak tercüme edilebilir. Olası Birleşmiş Milletlerin alacağı karar tabi ki Türkiye'yi bağlar. Ama Birleşmiş Milletler kararından önce de Türkiye ne IŞİD'in petrolünü ne de El Nusra'nın Suriye'den gelen petrolünü almıştır. İster legal isterse illegal bu tür yapılan teklifler hiçbir şekilde tarafımızdan kabul göremez. Birleşmiş Milletler'in kararına ihtiyaç hissedilmeksizin de Türkiye hiçbir terör örgütüne hiçbir teröre yardım ve yataklık yapmaz, işlerini kolaylaştırmaz. İster Teksas'ta ister başka bir mecrada bunlar yasaklansın, yasaklanması muhtemel petrol Irak'ın petrolüdür. Bununla alakalı kararı Irak Anayasası verecektir. Irak'ta Bağdat ile Erbil arasındaki paylaşım Türkiye'nin üçüncü taraf olduğu paylaşımdır."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler