YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ERÜ'de Uluslararası Biyoteknoloji Okulu açılacak -Prof. Dr. Munis Dündar: "İtalya'da çalışmalarınadevam eden okulu, Erciyes Üniversitesi bünyesinetaşıyoruz. Bu okulda, dünya çapında söz sahibi olacakBiyoteknoloji uzmanları yetişecek"

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Munis Dündar, "İtalya'da çalışmalarına devam eden Uluslararası Biyoteknoloji Okulu'nu

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Munis Dündar, "İtalya'da çalışmalarına devam eden Uluslararası Biyoteknoloji Okulu'nu Erciyes Üniversitesi bünyesine taşıyoruz. Bu okulda dünya çapında söz sahibi olacak Biyoteknoloji uzmanları yetişecek" dedi.

Sümer Anadolu Lisesi Mezunları Derneği'nin düzenlediği "Sümer Liseli Olmak ve Biyoteknoloji" konulu toplantıda konuşan Prof. Dr. Munis Dündar, kendisinin de Sümer Lisesi mezunu olduğunu ve böyle bir okulda okumaktan gurur duyduğunu bildirdi.

Konuşmasında, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde de bulunan Prof. Dr. Dündar, "Hedefi belirmemek çok önemli. Hedefi ortaya koyduğunuz zaman başarıyı yarı yarıya sağlamış olursunuz. Geriye ise sadece çalışmak kalır. Yetenek de önemli ama hedefiniz doğrultusunda yeteneğiniz yoksa, çalışarak da belli bir noktaya gelebilirsiniz. Çoğu zaman yetenek değil, çalışmak ve kendini geliştirmek ön plana çıkıyor. Bunlardan başka, okuma alışkanlığı ve yaptığınız işin ya da eğitiminizin yanında bir hobi sahibi olmanızı öneririm" dedi.

Aynı zamanda, Avrupa Biyoteknoloji Derneği (European Biotechnology Thematic Network Assocition-EBTNA) Başkanı da olan Prof. Dr. Munis Dündar, dünyada bilişim, enerji ve biyoteknoloji konularının çok önemli hale geldiğini ve ilerleyen zamanlarda önemlerini çok daha artıracağını da ifade ederek, "Sizlere de Biyoteknoloji ve Genetik alanlarında çalışmalarınızı tavsiye ederim. Erciyes Üniversitesi'nde Uluslararası Biloteknoloji Okulu'nu bu yıl içinde faaliyete geçireceğiz. Bu okul, daha önce İtalya'da çalışmalarına devam ediyordu. Okulu Kayseri'ye taşıyoruz. Bu okulda dünya çapında söz sahibi olacak Biyoteknoloji uzmanları yetişecek" diye konuştu.

Prof. Dr. Dündar, "Genetik biliminde artık neredeyse insanların kaderleriyle okuma noktasına geldik. Kişinin hangi hastalığa yakalanacağı, hangi ilaçları ne dozda alması gerektiği, doğacak çocuğun fiziksel özellikleri gibi tespitleri yapabiliyoruz" dedi.

Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) olarak isimlendirilen gıdalarla ilgili Türkiye'de, Avrupa Birliği normlarında yasaların bulunduğunu da belirten Prof. Dr. Dündar, "Ama yasa var diye, yanlış yapanlar, yasalara uymayanlar olmuyor mu- Elbette oluyor. Hırsızlık yapmak suç ama bazı insanlar, bu suçu işliyorlar. Yasalar, bu suçların işlenmesini önlemek, işlenmişse de suçluları cezalandırmak için var" diye konuştu.

Konuşmanın ardından, İstanbul Kayserililer Derneği Başkanı ve Sümer Anadolu Lisesi Derneği Başkanı Yasemin Avanoğlu Aydoğan, Prof. Dr. Munis Dündar'a plaket takdim etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler