YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fetö Sanığı Vergi Memuru: Kpss Kampına Sadık Elemanları Götürdüler

Yasin DALKILIÇ/KAYSERi,(DHA)- KAYSERİ’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan vergi memuru Fatih Kaynak, örgüt üyeliği suçundan 6 yıl 3 ay hapis

Yasin DALKILIÇ/KAYSERi,(DHA)- KAYSERİ’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan vergi memuru Fatih Kaynak, örgüt üyeliği suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptrılırken, tutuksuz yargılanan KHK ile meslekten atılan gelir uzmanı Mustafa İnce'ye ise 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 3 aydır tutuklu bulunan Fatih Kaynak savunmasında, “ 2012 yılında üniversite eğitimi için gittiğim Bandırma’da yurt ücretlerinin pahalı olması nedeniyle cemaat evlerinde kaldım. Ev ağabeyleri Recep ve Eyüp isimli kişilerdir. Bana, evde kaldığım süre içerisinde aktif görev vermeye çalıştılar ancak ben pasif kaldım. 2012 yılının sonuna doğru sadık elemanların KPSS sınavı için Ankara’ya götürüldüğünü duydum. Ben de gitmek için talepte bulundum. Beni, cemaatin sadık ve aktif elemanı olmadığım için götürmediler” dedi.
“KEŞKE SOKAKTA YATSAYDIM”
Tutuksuz yargılanan ve etkin pişmanlık gösteren Mustafa İnce ise savunmasında, “ Üniversite eğitimi için cemaat evlerinde kaldım. Meslekten men edildim. Keşke sokakta yatsaydım da bu örgüte bulaşmasaydım. Cep telefonumda bulunan ByLock, tanıştırıldığım kişi tarafından yüklenmiş, sorduğum zaman da tedbir için bu programı yüklüyoruz demişlerdi” diye konuştu. Mahkeme tutuklu bulunan vergi memuru Fatih Kaynak örgüt üyeliği suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verirken, tutuksuz yargılanan ve etkin pişmanlık gösteren Mustafa İnce ise 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler