YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Gelecek Nesillere Temiz Ve Güzel Bir Dünya Bırakmalıyız"

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, geride kalan yüzyıldaki hızlı sanayileşme ve kentleşme oluşumu ile hızlı nüfus...

"Gelecek Nesillere Temiz Ve Güzel Bir Dünya Bırakmalıyız"

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, geride kalan yüzyıldaki hızlı sanayileşme ve kentleşme oluşumu ile hızlı nüfus artışının, geleceği de yakından ilgilendiren önemli çevre sorunlarını beraberinde getirdiğini söyledi. Düzgün, gelecek nesillere temiz ve güzel bir dünya bırakmak içinde çaba göstermek zorunda olduklarını ifade etti.

Vali Orhan Düzgün, Dünya Çevre Günü münasebetiyle yaptığı yazılı açıklamada, doğal dengenin bozulmasından duyulan kaygının, toplumları yeni arayışlara yöneltmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti. Düzgün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ekolojik dengeyi bozmadan, sürdürülebilir kalkınma ilkesinin tüm ülkelerce benimsenip uygulanması durumunda, kaynakların bilinçsizce kullanılması önlenecek ve çevre sorunlarının çözümü konusunda önemli ilerlemeler gerçekleştirilecektir. Kaynakların bugüne ve gelecek kuşaklara sunulmasında çevre değerleri de dikkate alınarak, kalkınmayla arasındaki dengeyi gözetmemiz gerekmektedir. Çevrenin korunması, sorunların en aza indirilmesi ve önlemlerin uygulanmasına yönelik çalışmaların amacı, insanlara daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşama imkanının sunulmasıdır. Çevre ile ilgili her konuda sorumluluklarımızı yerine getirmek ve gelecek kuşaklara yaşanabilir, güzel ve temiz bir dünya bırakmak için çaba göstermek, hepimizin en başta gelen görevlerindendir. Unutmayalım ki çevre konusunda atacağımız adımlar, çocuklarımızın geleceğine yapacağımız en önemli yatırım ve geleceğimizin güvencesi olacaktır.”

“Yeşili bol, daha temiz ve yaşanabilir bir Kayseri için el ele” temennisinde bulunan Düzgün, “Tüm vatandaşlarımızın Dünya Çevre Günü'nü kutluyorum. Bu konuda çaba gösteren kamu kurum ve kuruluşlarına ve sivil toplum örgütlerine teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler