YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan:

Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, “Şarka virüsü bulaşmış ağaçların yakın zamanda...

İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan:

Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, “Şarka virüsü bulaşmış ağaçların yakın zamanda yok edilmesi gerekecek. Şarka virüsünü yok edemezsek Yeşilhisar’daki kayısılarımızı sökmek zorunda kalacağız” dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ‘Şarka Virüs Hastalığı Sürveyi ve Eradikasyonu’ konulu toplantı düzenledi. İl Özel İdaresi konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Kasım Fikret Dayıoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Birişik, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanı Doç. Dr. Birol Akbaş, Gıda Mühendisleri ve Çiftçiler katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, “Şarka virüs hastalığı sert çekirdekli meyve ağaçlarının en önemli hastalıklarından biridir. Bu etmen sert çekirdekli meyve ağaçlarına bulaştığında yüzde 100’e varan ürün kayıplarına sebep olabilmektedir. Aynı zamanda ürünün kalitesinde de bozulmalara yol açarak meyvenin Pazar değerini düşürmektedir. Şiddetli enfeksiyonlarda ağacın ömrünü kısaltıp ölümüne yol açmakta bazen tüm sert çekirdekli meyve plantasyonlarını yok edebilmektedir” diye konuştu.

Bazı bölgelerde şarka virüsüne rastladıklarını söyleyen Kayacan, “Şarka virüsü bulaşmış ağaçların yakın zamanda yok edilmesi gerekecek. Şarka virüsünü yok edemezsek Yeşilhisar’da ki kayısılarımızı sökmek zorunda kalacağız. Bu nedenle herkesin duyarlı olması gerekiyor. Virüs bulaşmış ağaçlar için sizlerden yardım isteyeceğiz. Ayrıca vatandaşlarımız şarka bulaşmış ağaçlarını kestiklerinde kendilerine 1 ağaçta biz vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler