YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu" Toplantısı

KAYSERİ (AA) - İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı'nın başkanlığında toplanarak, 2014 yılı Ocak-Mart dönemi çalışmalarını değerlendirdi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı'nın başkanlığında toplanarak, 2014 yılı Ocak-Mart dönemi çalışmalarını değerlendirdi. Vali Yardımcısı Avcı, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerin katıldığı toplantıda, Kayseri'nin istihdam oranlarının artırılması konusu ile mesleki eğitim çalışmalarının önem taşıdığını belirterek, engellilerin istihdam oranları hakkında İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek tarafından verilen bilgileri değerlendirdi. Avcı, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun aldığı kararlar doğrultusunda 2014 yılı Ocak-Mart döneminde 15 farklı grupta düzenlenen iş gücü yetiştirme programlarına 185’i erkek 196 kişinin katıldığını ve bunlardan 121’inin mezun olduğunu, kalanların ise eğitimlerinin devam ettiğini belirtti. Mezun olanlardan 45'inin işe yerleştirildiğini açıklayan Avcı, 2014 yılı Ocak-Mart döneminde İŞKUR'a 7 bin 926 kişinin işe girmek amacı ile ilk kez başvuruda bulunduğunu ifade etti. Avcı, kurumda kayıtlı işsiz sayısının 29 bin 744, kayıtlı iş gücü sayısının ise 62 bin 650 olarak gerçekleştiğini vurgulayarak, "Aynı dönemde 14'ü kamu, 4 bin 489'u özel olmak üzere toplam 4 bin 503 kişi işe yerleştirilmiştir. Engelli vatandaşlarımıza yönelik yapılan çalışmalar sonucunda ise toplam 479 engelli kardeşimiz durumlarına uygun işe yerleştirilmiştir" dedi. Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler