YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İş Var Ama Işçi Yok

KAYSERİ (AA) - ORHAN CANBULATEL - Türkiye'nin gelişen sanayisine paralel olarak artan eleman ihtiyacı yapılan tüm çalışmalara rağmen karşılanamıyor.

"Kalifiye elaman Türkiye'nin sorunu" Kumtel AŞ İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Tezcan da kalifiye eleman sıkıntısının Türkiye'nin sorunu olduğuna dikkati çekti. İnsanların hala devlet garantili iş aradıklarını vurgulayan Tezcan, "Kalifiye eleman bulmakta zorlanıyoruz. Belirli bir eğitim düzeyine sahip kişilerin devlet işlerini tercih etmeleri bizi sıkıntıya sokuyor. Devlet işine girince 'hayatım kurtuldu' gözüyle bakıyorlar" diye konuştu. Mesleki eğitim merkezlerinin yeterli olmadığını savunan Tezcan, şöyle konuştu: "Metal sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Elektrikli ısıtıcı ve pişiriciler üretiyoruz. Lise ve üniversitelerin elektrik ve metal bölümü mezunu olan kişilere ihtiyaç duyuyoruz ancak kalifiye eleman olmadığı için vasıfsız işçi alıyoruz. Bu da ürünlerin kalitesine bile yansıyor. Vasıfsız elemanların işi öğrenebilmesi için de zamana ihtiyaç duyuluyor ancak eleman tam işi öğreniyor bu sefer de ya askerlik yaşı geliyor ya da eğitimine devam etmek için işten ayrılıyor. Kalıcı eleman bulmakta zorlanıyoruz."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler