YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Katalog Evliliğini Kabul Etmeyen Fetö Ablasına 7.5 Yıl Hapis

Yasin DALKILIÇ / KAYSERİ, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında tutuklu sanık Zeliha "Polisteki ifademde söylediğim katalog evlilik yaptığım

Yasin DALKILIÇ / KAYSERİ, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında tutuklu sanık Zeliha "Polisteki ifademde söylediğim katalog evlilik yaptığım doğru değildir. 3 yıl kaldığım öğrenci evlerinde ablalık yaptım. Cep telefonumdan çıkan Fethullah Gülen'e ait ses ve video dosyaları, eve gelen öğrencilere izletmek amaçlıdır. Örgütün diğer üyeleri ile görüşmek için Kakao ve We chat programı kullandım. Kalan öğrencilerden para toplayıp, bir üst ablalara gönderiyordum. Bizim cemaat evlerini üst ablalar ya da abiler tutar, kira işlerini onlar ayarlardı. Benim üst ablam da Nergis isimli kişidir."
ASIL DARBE BANA YAPILDI
Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak suçundan eşi ile birlikte yargılanan ve cemaate bağlı bir yurdun müdürlüğünü yaptığı belirlenen Cihat Çaylan ise yaptığı savunmada "Eşimle severek evlendik. Neden, poliste böyle söyledi bilmiyorum. Ben, katalog evliliği yapacak kadar karaktersiz değilim. Darbe girişiminin hemen ertesi gün düğünümüz oldu. Karım tutuklanınca beni işten attılar. Asıl darbe bana yapıldı" diye konuştu.
27nci Ağır Ceza Mahkeme heyeti eşlerden FETÖ ablası Zeliha Çaylan'a "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verip, tutukluluğunun devamına karar verdi. Kocası Cihat Çaylan aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası alınca, tahliye oldu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler