YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Katarakt Ameliyatlarında Multifocal Lensler Kullanılabiliyor

KAYSERİ, Acıbadem Kayseri Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Altan Göktaş, Katarakt ile ilgili verdiği bilgide, "Katarakt, görmeyi sağlayan doğal

Katarakt Ameliyatlarında Multifocal Lensler Kullanılabiliyor

KAYSERİ, Acıbadem Kayseri Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Altan Göktaş, Katarakt ile ilgili verdiği bilgide, "Katarakt, görmeyi sağlayan doğal göz merceğinin saydamlığını kaybederek matlaşmasıyla oluşan bir göz rahatsızlığıdır. Öyle ki göz içi merceğin matlaşmasıyla birlikte kişi, adeta buğulanmış bir camın arkasından bakıyormuş gibi hissediyor. Oluşan kataraktın tek tedavisi ameliyattır" ifadelerini kullandı.
Multifokal lenlsere değinen Göktaş, "Geçmişte katarakt ameliyatından sonra kişilerin uzak görme yeteneğine Multifokal lenslerden farklı olarak ara mesafedeki görmeyi de netleştirebilen trifokal lenslerin daha çok bilgisayar başında zaman geçiren kişilere önerildiğini söyleyen Doç. Dr. Göktaş, "Bu tür lensler, ortalama 70-80 santimlik göz-ekran aralığının rahatça görülmesini sağlıyor. Ancak ameliyat öncesi bu lenslerin avantaj ve dezavantajlarının kişiyle konuşulması gerekiyor"dedi.
Multifokal lenslerin ameliyat sonrasında gözlük kullanmak istemeyen kişiler ve daha erken yaşta katarakt ameliyatı olanlar için tercih edilebileceğini anlatan Doç. Dr. Altan Göktaş, bu lensler için uygun olan kişileri ise şöyle sıraladı:
"Gece sık araç kullanmayanlar ve katarakt dışında gözünde kornea hastalıkları, sarı nokta hastalığı gibi başka problemleri olmayanlar bu lensler tercih ediliyor. Bunun yanı sıra yüksek hipermetropisi ve miyopisi olan kişilerde de multifokal lensler gözlüklerden kurtulmaya olanak sağlıyor."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler