YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayseri Genç Müslümanlar Derneği: Arakanlı Müslülalar Yalnız Bırakıldı

Doğan BİLMEZ/KAYSERİ, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan dernek üyeleri, 'Arakan’da katliam ve zulüm devam ediyor’, 'Açlık ve susuzlukla eziyet’, 'Açık denizde ölümü

Kayseri Genç Müslümanlar Derneği: Arakanlı Müslülalar Yalnız Bırakıldı

Doğan BİLMEZ/KAYSERİ, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan dernek üyeleri, 'Arakan’da katliam ve zulüm devam ediyor’, 'Açlık ve susuzlukla eziyet’, 'Açık denizde ölümü bekleyen kardeşlerimiz Türkiye’ye getirilsin’ yazılı pankartları taşıdı. Batılı ülkelerin sömürü ve imparatorlupunu perçinlemek için İslam devletlerini denetim almaya çalıştığını ifade eden Kayseri Genç Müslümanlar Derneği Başkanı Ebabekir Karakaş, şöyle konuştu:
"Yeryüzünün her köşesinde Müslümanlar'a yönelik baskı ve şiddet olayları devam etmektedir. Myanmar Hükümeti'nin, Arakanlı Müslümanlar'a yönelik tüyler ürpertici katliamı, tüm dünyanın gözü önünde sürmektedir. Arakan’da Müslümanlar'a ait ibadethane, okul ve evler içinde insanlar varken, kundaklanmakta ve yakılmaktadır. Arakan’da ölümden kaçmak için teknelere binen 6 bin Müslüman Malezya, Tayland ve Endonezya kıyılarından kovuldu."
Günlerce denizin ortasında aç susuz kalan Arakanlılar'ın, çok kötü koşullarda hayatta kalma mücadelesi verdiklerini dile getiren Karakaş, sözlerine şöyle devam etti:
"Günlerce aç, susuz denizin ortasında kalan Müslüman kardeşlerimiz, halat yiyerek kendi idrarlarını içerek yaşama tutunuyorlar. Ancak, maalesef 10 kardeşimiz bu acıya dayanamadılar ve hayatlarını kaybettiler. Tayland yakınlarındaki Andraman denizinin ortasındahayat mücadelesi veren 350 Aarakanlı Müslümanlardan ölüm haberleri gelmeye başladı. BM insan hakları yüksek komiseri Zeyd Raad El Huseyin yaptığı açıklamada, Tayland, Endonezya ve Malezya’nın göçmenleri taşıyan tekneleri, denizde tutacak bir politika izleyeceklerini söyledi."
Türkiye’nin de, bu zulme sessiz kalıp, seçimlerle meşgul olmasından yakınan Karakaş, konuşmaısnı şu şekilde sürdürdü: “Ne yazık ki, bu Müslüman kardeşlerimizin sorunlarına çözüm üretmemiz gerekirken, bizse zulmün müsebbi olan batının bize dayattığı ve asla Müslümanların kabul etmemesi gereken demokrasi denen bir dine ve o dinin bir ibadeti olan seçimlerle mitingleri ile gün geçiriyoruz. Dünyada sözde bir buçuk milyar Müslüman var. Ancak, hiç ses yok.”
Basın açıklamasının ardından, dernek üyeleri dua ederek, dağıldılar

Kayseri Genç Müslümanlar Derneği: Arakanlı Müslülalar Yalnız BırakıldıKayseri Genç Müslümanlar Derneği: Arakanlı Müslülalar Yalnız BırakıldıKayseri Genç Müslümanlar Derneği: Arakanlı Müslülalar Yalnız Bırakıldı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler