YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kırım Cumhurbaşkanı, Kayseri Heyetini Kabul Etti

KAYSERİ, Rusya Federasyonu Kırım İşleri Bakanı Oleg Gernihoviç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırım olayındaki desteği için teşekkür ederek, "Bu olayda desteğini

Kırım Cumhurbaşkanı, Kayseri Heyetini Kabul Etti

KAYSERİ, Rusya Federasyonu Kırım İşleri Bakanı Oleg Gernihoviç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırım olayındaki desteği için teşekkür ederek, "Bu olayda desteğini ülkemizden ve Kırım’dan esirgemedi" dedi. Kırım Cumhuriyeti Cumhurbaşkanvekili Ruslan Balbek, "Ben ve bakanlar kurulumuzun üyeleriyle yaptığımız bu görüşme Kırım Tatarları ve Türkiye arasındaki ilişkilerin hızla gelişmesinde çok önemli bir adım olacaktır" diye devam etti.
Rusya’daki görüşmelerine Rusya Federasyonu Duma Başkan yardımcısı Michael Emilyova ziyareti ile başlayan Kayseri heyeti,burada Kayseri ve Moskova arasında dostluğun ve ticaretin geliştirilmesi için neler yapılacağı konusunda görüşlerini aktardı. Duma Başkan yardımcısı M. Emilyova da Kayseri’den gelen bu heyetin Anadolu’nun en gelişmiş şehrinden olmasının ayrıca önemi olduğuna dikkat çekti. Emilyova, şöyle konuştu:
"İki ülke arasındaki ilişkiler bu tür ziyaretlerle daha da güçlenecektir. Devlet Başkanımız Putin ve sizin başkanınız Erdoğan arasındaki sıcak ve dostane ilişkiler ve atılan adımlar bu dostlukları çok kuvvetlendiriyor. Ülkemiz adına yapılacak yatırımlar ya da ticari konular ve projelerde ne gerekiyorsa yapmaya ve her türlü desteği de vermeye hazırız."
Cumhurbaşkanı vekili Ruslan Balbek’in kabul ettiği görüşmede Kırım ve Türkiye arasında işbirliğinin artırılması için çok önemli kararlar alındı. Balbek Kırım’ın haklı davası ve bu yönde verdiği doğru kararı nedeniyle Avrupa diasporasının yaptırımlarının kendilerini yıldırmayacağını açıklarken, şöyle dedi:
"Rusya’ya bağlanma kararımız sırasında bir kişinin bile burnu kanamadı sayılır. Bu karar Kırım Tatarları için alınmış önemli ve geleceğimiz adına güzel bir karardır. Ama bunu dünyaya farklı anlatıyorlar. Siz geldiniz işte, istediğiniz herkesle, halkla görüşün. Bizim yaşadıklarımız ve gördüklerimiz Avrupa diasporasının medyasının anlattığı değil. Onlar Amerika ve Avrupa gözüyle doğru olmayanları yazıyorlar. Ama siz Türk kardeşlerimiz doğru olanların hepsini gördünüz ve yaşadınız. Bu ziyaretiniz bizim için önemlidir ,Biz Türk kardeşlerimizle ticari ve dostluk ilişkilerimizi geliştirmek için hazırız. Zaten burada da tüm bakanlarım var bakanlar kurulu gibi oldu bu da sizlere verdiğimiz önemi göstermektedir."
Keib Rusya Ulusal Konseyi Başkanı Prof. Victor Arphikov, yaptığı konuşmada Türkiye ve Rusya arasında son dönemde yaşanan güzel ilişkiler ve işbirliğinin bir adımının da bu ziyaret olduğuna dikkat çekerek, "Bu heyet üyelerinin de katkılarıyla atılacak yeni adımlar, iki ülke arasındaki güzel ilişkilere de yeni katkılar sağlamış olacaktır" dedi.
Keib Rusya Ulusal Konseyi Türkiye Temsilcisi Erdoğan Gündüzpolat da Kırım’ın yaşadıklarını ve taraflı medya tarafından dünyaya anlatılanların aynı şeyler olmadığını gördüklerini belirterek, "Türk ve Kırım işadamlarının yapacağı işler ve ziyaretlere siyasetin karışmasını istemiyoruz doğru da bulmuyoruz. Onlar siyasetçilerin işi biz işadamları olarak iki ülke adına menfaatlerin korunduğu bir şekilde hareket etmeliyiz" dedi.
Karadeniz'de Kıyısı Bulunan Ülkelerle Ticareti Geliştirme Derneğince düzenlenen ziyarete katılan Kayseri heyetinde Erdoğan Gündüzpolat Metin Çidem Murat Cahit Cıngı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler