YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kümder Üyesi 6 Sanığa Ceza Yağdı

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kayseri Üniversite Mezunları Derneği (KÜMDER) yöneticisi ve üyesinden oluşan 6'sı tutuklu 9 kişinin

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kayseri Üniversite Mezunları Derneği (KÜMDER) yöneticisi ve üyesinden oluşan 6'sı tutuklu 9 kişinin yargılandığı davada tutuklu sanıklara 6 ile 8 yıl 9 ay arasında ceza verilirken, tutuksuz yargılanan 3 sanık ise beraat etti.
Kayseri Üniversite Mezunları Derneği (KÜMDER) yöneticisi ve üyesinden oluşan 9 sanık 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıklar İbrahim Tüfekçi, Atilla Ersoy, Tuna Altınışık, Oğuz Ertaş, Tamer Atlı, İhsan Kutlu, tutuksuz sanıklar Ahmet Sarıdağ, Atalay Bozdağ ve Hüseyin Koçyiğit, kendilerine yönetilen örgütün suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi. Örgütün kriptolu iletişim programı 'ByLock' programını kullanmadıklarını ifade eden tutuklu sanıklar mahkemeden tahliyelerini talep etti. Son sözleri alınan sanıklar "Terör örgütü üyesi değiliz, ülkemizi ve milletimizi seviyoruz ve severek hizmet ettik" dedi.
Mahkeme heyeti yargılama sonunda tutuklu sanıklardan Tuna Altınışık, Oğuz Ertaş, Tamer Atlı, İhsan Kutlu'ya 8'er yıl, 9'ar ay, tutuklu Atilla Ersoy'a 7 yıl 6 ay, İbrahim Tüfekçi'ye de 6 yıl 3 ay hapis cezası verirken, tutuksuz yargılanan Ahmet Sarıdağ, Atalay Bozdağ ve Hüseyin Koçyiğit'in ise beraatine karar verildi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler