YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Liselilere Ortalama Yükseltme Hakkı

KAYSERİ (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretim kurumlarında bu yıla mahsus ikinci kez ortalama yükseltme sınavı yapılacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretim kurumlarında bu yıla mahsus ikinci kez ortalama yükseltme sınavı yapılacağını bildirdi. Bakanlık tarafında yayınlanan "Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği" genelgesinde, ortaöğretim kurumlarında ders kesimini takiben ilgi yönetmeliğin 41'inci maddesi gereğince yapılan ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarının tamamlandığı, yapılan değerlendirme sonuçlarına göre bazı öğrencilerin sınavlarda istenilen başarıyı elde edemedikleri ve sınıf tekrarına kaldıklarına dikkat çekildi. Genelgede, ortaöğretimin zorunlu eğitim kapsamına alınması nedeniyle, eylül ayında yapılacak olan sorumluluk sınavıyla birlikte pek çok öğrencinin bir üst sınıfa geçebilmesine ya da mezun olabilmesine imkan sağlamak üzere bir kez daha ortalama yükseltme sınavı yapılmasının gerekli görüldüğü belirtildi. Bundan dolayı 2012-2013 eğitim-öğretim yılına mahsus olmak üzere bakanlıkça, bağlı tüm ortaöğretim kurumlarında önceki yıllardan sorumlu olunan derslerin yanı sıra ders kesiminde gerçekleştirilen ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları sonu itibariyle sınıf geçip geçmediklerine bakılmaksızın öğrencilerin bu öğretim yılında öğrenim gördükleri sınıfta başarısız oldukları en fazla 4 dersten sınava alınacağı kaydedildi. Genelgede sınava girilecek derslerin 12-23 Ağustos tarihleri arasında öğrencilerin velileri tarafından dilekçe ile okul müdürlüğüne bildirilmesi gerektiği ve sınav programının sınav döneminin başlangıcından önce ilan edileceği bildirildi. Yapılacak sınavla ilgili genelgede şunlara yer verildi: "Yönetmelik gereği sınavlar eylül ayının ilk haftası yapılacaktır. İhtiyaç duyulması halinde sınavlar cumartesi ve pazar günleri ile çalışma saatleri dışında da yapılacak, bu sürenin de yetersiz olduğu durumlarda eylül ayının ilk haftasını takip eden hafta da sınavlar için kullanılacak ancak bir öğrencinin aynı günde gireceği sınav sayısı 3’ü geçmeyecektir. İkinci defa sınıf tekrarı durumuna düşmesi sebebiyle, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı ders kesimi veya ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları sonu itibariyle okulla ilişiği kesilen öğrencilerden bu genelge kapsamında yapılacak sınavdan yararlanmak isteyenlerin bulunması halinde başvuru tarihlerinde tekrar eski okullarına kayıtlarının yapılarak, sınava girecekleri derslere ait müracaatlar alınacaktır. Sınav takvimi hazırlanırken 2013-ÖSYS’de herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ve bu genelge kapsamında sınava girecek öğrencilerin durumları öncelikle dikkate alınacaktır."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler