YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pancarda Yüksek Verimi Yakalayan Çiftçiler Bilgisayarla Ödüllendirildi

Kayseri Şeker Fabrikası, geçen yıla ait pancar kampanyası döneminde, pancarda polar oranı en yüksek ve...

Pancarda Yüksek Verimi Yakalayan Çiftçiler Bilgisayarla Ödüllendirildi

Kayseri Şeker Fabrikası, geçen yıla ait pancar kampanyası döneminde, pancarda polar oranı en yüksek ve fire oranı en düşük çiftçileri bilgisayarla ödüllendirdi.

Kayseri Şeker Fabrikası, Yozgat’ın Boğazlıyan bölgesinde başlayan ve ardından Yenifakılı, Yenipazar, Çandır ile Sarıoğlan, Bünyan, Pınarbaşı Pancar Bölge Müdürlüklerinde eğitim semineri gerçekleştirdi. Seminere çok sayıda çifti ve ilçe protokolü de katıldı. Seminerler Develi, Yeşilhisar, Gemerek ve Şarkışla ilçelerinde devam edecek.

Seminerde çiftçilere, yüksek ziraat mühendisleri Oğuz Kavuncuoğlu ve Mustafa Kutlu tarafından şeker pancarı yetiştiriciliği ve şeker pancarında gübreleme' konularında bilgiler verildi.

Toplantıların açılışında konuşan Kayseri Şeker Fabrikası ziraattan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Benli, çiftçinin daha verimli ürün elde edebilmesinin yolunun, bilinçli tarım uygulamalarından geçtiğini belirtti. Benli, “Toprağımızı en iyi şekilde koruyarak ve ürünlerimizin gübresinden sulamasına kadar her aşamasında ölçülü davranarak, en yüksek verime ulaşılabilir. Bu amaçla tertiplediğimiz toplantılarımızın, tüm çiftçilerimiz için faydalı olacağına inanıyoruz." dedi.

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, bu tür eğitim seminerleri ile çiftçinin, hem gelişen teknolojiyi takip edebilmesini, hem de daha bilinçli bir tarım için gereken teknik bilgiye ulaşmasını amaçladıklarını belirtti.

Akay, “Tarım arazilerinin daha verimli kullanılarak, daha kaliteli ürün elde edebilmek için tarımı bilinçli bir şekilde yapmaya ihtiyacımız vardır. Su ve toprak gibi doğal kaynaklarımızın zarar görmeden, daha kaliteli ürün elde edebilmenin yolu; bu tür eğitim toplantılarından geçmektedir. Geleneksel, teknik bir araştırmadan uzak tüm tarım faaliyetleri, doğamıza, doğal kaynaklarımıza ve ürünlerimize ciddi zararlar vermektedir. Bu nedenle bu toplantılarda 'şeker pancarı yetiştiriciliği ve şeker pancarında gübreleme' konulularında çiftçilerimize önemli bilgiler aktarıyoruz. Ayrıca bu toplantılarımızın devamında, pancarda en düşük fireye ve en yüksek polar oranına sahip çiftçilerimize bilgisayar hediye ederek, onları bu başarılarına daha da teşvik etmeye ve onları bu alanda daha da teşvik etmeye çalışıyoruz. Bu toplantıların bir başka faydası ise çiftçilerimiz ile sık sık bir araya gelmemize vesile olmasıdır. Çiftçilerimiz umarız bu toplantılarımızdan azami faydayı sağlar” şeklinde konuştu.

Toplantıların sonunda pancarda polar oranı en yüksek ve fire oranı en düşük çiftçiler bilgisayar ve teşekkür plaketi takdim edildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler