YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polis Teşkilatının 168. Kuruluş Yılı

Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı dolayısıyla, Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıda teröristlerle çatışan ve atılan el bombasıyla yaralanan polis memuru

Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı dolayısıyla, Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıda teröristlerle çatışan ve atılan el bombasıyla yaralanan polis memuru Turgut Koç'a, Kayseri Valiliği'nce başarı ödülü verildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen törene Vali Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Yavuz, Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, Prof. Dr. Hasan Köni, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada konuşan Vali Yılmaz, Türk polis teşkilatının kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Teknolojinin her imkanını kullanarak ülkemizin güvenliğini sağlamak için gece gündüz çalışmaktalar. Polis, emniyet ve asayişi sağlarken, güvenlik ve özgürlük arasındaki ince çizgiyi, insan haklarına saygıyı, dosta güven, düşmana korku veren bir anlayışı benimsemekte. Tüm emniyet mensuplarına çalışmalarında başarı diliyorum" dedi.

Kayseri Emniyet Müdürü Aydın ise kaçakçılık faaliyetleriyle elde edilen gelirin, terörizmin finansmanında kullanılmasıyla, Türkiye'nin ulusal güvenliğinin tehdit edileceğinin bilincinde olduklarını aktararak, "Türk polisi yaptığı birbirinden başarılı operasyonlarla 2012 yılında yurt genelinde 75 ton esrar türevi, 11 ton eroin, 99 milyon paket kaçak sigara ele geçirerek suç ve suçluları adalete teslim etmiştir" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından emniyet müdürlüğünde görev yapan başarılı polislere Kayseri Valiliği tarafından başarı ödülü ve altın hediye edildi.

Başarı belgesi verilen 4 polis memuru arasında, 25 Mayıs 2012'de Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıda teröristlerle çatışan ve atılan el bombasıyla yaralanan polis memuru Turgut Koç da yer aldı. Vali Yılmaz'dan başarı belgesini, İl Emniyet Müdürü Aydın'dan da altın alan Koç'u salondakiler uzun süre alkışladı.

Kayseri Polis Meslek Yüksekokulu'nda başarı gösteren öğrencilere ise Tümgeneral Demiral tarafından başarı belgeleri verildi.

Prof. Dr. Hasan Köni'nin, "Sınır aşan suçların önlenmesinde Türk polisinin rolü" konulu konferansının ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Muhabir: Sercan Küçükşahin / İsmail İçer

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler