YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sahte Paracı 2 Kamerunluya 5'er Yıl Hapis

Doğan BİLMEZ/KAYSERİ, Olay, geçen yıl 27 Aralık’ta Kayseri şehirler arası Otobüs Terminali’nde meydana geldi. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık ekipleri,

Sahte Paracı 2 Kamerunluya 5'er Yıl Hapis

Doğan BİLMEZ/KAYSERİ, Olay, geçen yıl 27 Aralık’ta Kayseri şehirler arası Otobüs Terminali’nde meydana geldi. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık ekipleri, bir dolandırıcılık ihbarını değerlendirerek, Kayseri'ye gelen Kamerun asıllı Alman vatandaşı Mbenda Francois ve Kingsyl Nchete Fuashi’yi, Kayseri Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yakaladı. İnternet ortamında, kendilerini işadamı olarak tanıtarak, Türk işadamlarına ortaklık teklifi yapıp dolandırdıkları belirtilen şüphelilerin, Kayseri'de işadamı Hilmi Ö.'yü 30 bin euro dolandırmaya geldikleri ileri sürüldü. Şüphelilerin yanlarında bulunan çanta ve valizlerde yapılan aramada, sahte bin 375 euro ile bu döviz boyutunda kesilmiş kağıtlar, kimyasal boyalar, çelik kasa ve bazı aparatlara da el konuldu. Mahkemeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.
ÖZÜR DİLEDİ, BAĞIŞLANMASINI İSTEDİ
Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasında tutuklu sanıklar Mbenda Francois ve Kingsyl Nchete Fuashi hazır bulundu. Mahkemede, suçlamaları kabul etmeyen Fuashi, tercüman aracılığıyla yaptığı İngilizce savunmasında şöyle dedi:
"Paraların sahte olduğunu bilmiyordum. Paraları teslim etmem karşılığında, tanımadığım bir kişi bana 300 euro vereceğini söyledi. İstanbul’dayken haberleştiğim o kişiyle, Taksim’de bir otelin önünde buluştuk. Bana bir paket verip, Kayseri’ye götürmemi istedi. Paketin içinde para olduğunu söyledi. Ancak sahte olmasından şüphelenmedim. Kayseri’ye geldiğimde de yakalandık. Türk mahkemesinden çok özür diliyorum. Bir daha hiçbir şekilde suç işlemeyeceğim. Size yalvarıyorum. Ailem zor durumda. Ailemin hatırına, mahkemeden bağışlanmamı istiyorum. Tahliyemi talep ediyorum."
Diğer tutuklu sanık Mbenda Francois ise, paketin içerisinde sahte para olduğunu bilmediğini öne sürerek kendisini şöyle savundu:
"Arkadaşım parayı aldığında, ben İstanbul’da değildim. Parayı alacak kişi beni aradı. Ben, uçakla Kayseri’ye geldim ve Hilmi’yle buluştuk. Olay günü, Fuashi’yi otogardan almaya gittiğimizde polisler bizi yakaladı. Tutuklandığımdan beri ailem benden haber alamıyor. Türk mahkemesinden çok özür diliyorum. Tahliyemi talep ediyorum."
Mahkeme heyeti sanıklar hakkında ayrı ayrı 'Parada sahtecilik' suçunu işledikleri gerekçesiyle, 5 yıl 10 ay hapis ve 10'ar bin TL adli para cezası verdi.

Sahte Paracı 2 Kamerunluya 5'er Yıl Hapis

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler