YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şampiyon Taekwondocu Aile

Oktay ENSARİ/ KAYSERİ Milli Taekwondocu anne Arzu Tan Sayan 1991 yılında Yunanistan’daki Dünya Şampiyonasında birincilik, 1992'de İspanya’da düzenlenen Avrupa şampiyonasında

Şampiyon Taekwondocu Aile

Oktay ENSARİ/ KAYSERİ Milli Taekwondocu anne Arzu Tan Sayan 1991 yılında Yunanistan’daki Dünya Şampiyonasında birincilik, 1992'de İspanya’da düzenlenen Avrupa şampiyonasında ikincilik, 1992 İspanya Olimpiyatlarında Dünya 3'üncü, 1993 yılında Rusya’da Avrupa Şampiyonasında birincilik ve sayılmayacak kadar çok Türkiye birinciliği elde etti. Artık antrenörlük yapan Arzu Tan Sayan, 1996 yılında Taekwondocu milli takım antrenörü, Avrupa Şampiyonu Yavuz Sayan ile hayatını birleştirdi. 1994-1999 yılları arasında Avrupa Şampiyonluğu, uluslararası turnuvalarda sayısız kez birincilik ve Türkiye Şampiyonalarında birçok kez birincilik kürsüsüne çıkan Yavuz ile Arzu Sayan çiftinin 1997 yılında oğulları Yunus Emre dünyaya geldi.
Şampiyon anne ile babanın tek çocukları da 10 yıl önce taekwondo sporuna başladı. Şimdilerde milli takım antrenörlüğü yapan anne ile babasını takip eden lise son sınıf öğrencisi Yunus Emre Sayan, 8 yıllık spor yaşantısına 1 Dünya ikinciliği, 2 Avrupa şampiyonluğu, 1 Balkan Şampiyonluğu ve 7 kez Türkiye Şampiyonluğu sığdırdı.
Türk sporunun önemli kadın şampiyonlarından Arzu Tan Sayan, eşi Yavuz’la birlikte yetiştirdikleri oğulları Yunus Emre ile gurur duyduklarını söyledi. Şampiyon anne, "1996 yılında, kendim gibi Milli Taekwondocu ve Avrupa Şampiyonu Sporculardan Yavuz Sayan ile mutlu bir izdivaç yaptım. Faal spoculuk hayatım bittikten sonra antrenörlüğe başladım. Eşimle birlikte kendimizin yetiştirdiği Dünya, Avrupa, Balkan ve Türkiye şampiyonu oğlumuz Yunus Emre, birincilik kürsülerine çıkıp, bayrağımızı dalgalandırıyor. Oğlumuz Yunus Emre ile ne kadar gurur duysak azdır’’ dedi.
Halen milli takım antrenörlüğü yapan baba Yavuz Sayan ise, "Yunus Emre bizim göz bebeğimiz. Daha büyük hedefler için çalıştırıyoruz. Şu ana kadar oğlum ile birlikte 1 sporcumuzu olimpiyatlara, 6'sını dünya şampiyonasına, 7’si Avrupa, 11’i uluslararası turnuva ve şampiyonalara, 3’ünü ise Balkan şampiyonasına gönderdik’’ diye konuştu. Kayseri Kaskispor kulübü sporcusu ve üniversite öğenciliğine aday Yunus Emre de, "Kazandığım şampiyonluklarda elbette annem ile babanın bana aktardığı deneyimler, verdikleri taktikler, yaptırdıkları antrenman ve öğrettikleri vuruş tekniklerinin çok önemli katkısı var. Ülkeme ve aileme layık bir sporcu olarak, benim önümde uzun bir spor hayatı var. Hedefim olimpiyatlarda madalya almak’’ diye konuştu.

Şampiyon Taekwondocu AileŞampiyon Taekwondocu AileŞampiyon Taekwondocu Aile

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler