YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Milli Eğitim’den “başarıya Adım Adım” Projesi

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, SBS ve LYS sınavlarına son 1,5 ay kala İl...

Milli Eğitim’den “başarıya Adım Adım” Projesi

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, SBS ve LYS sınavlarına son 1,5 ay kala İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Bölümü “Başarıya Adım Adım” adlı bir dizi çalışma başlattıklarını söyledi.

Aslan, Kilis’te orta öğretim kurum müdürleriyle, iki gün süren bir çalışma yaptıklarını belirterek, “İlköğretim (ilk ve ortaokul) kurum müdürleriyle toplantılar yaparak yaklaşan SBS ve LYS sınavı öncesi neler yapılacağıyla ilgili bir takım kararlar aldı. Gaziantep Zirve Üniversitesinden getirilen Uzman Rehber ve Psikolojik danışman Suat Kılıç tarafından ildeki lise son sınıf öğrencilerine Alaaddin Yavaşça Kültür Merkezi Konferans Salonunda ‘sınav kaygısı ve stresle başa çıkma yolları’ adlı bir konferans verildi” diye konuştu.

“Kariyer Günleri” planlanarak hayata geçirilecek ve öğrenciler Kilis’te üst düzey yöneticilerle buluşturulacağını belirten Aslan, “Bu haftadan itibaren sınava kadar Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından oluşturulan bir ekip tarafından okullar ziyaret edilerek öğrencilere sınav süreci ve sınav kaygısı ile ilgili görsel çalışmalar eşliğinde bilgilendirmeler yapılmaya başlanacak. Okul yöneticileri, okul ve sınıf rehber öğretmenleri, tarafından aile ziyaretleri yapılacak. İl Milli Eğitim Müdürü ve İl Milli Eğitim Şube Müdürleri okulları ziyaret ederek eğitimcilerin ve öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilenecek. Öğle araları ve okul çıkışlarında öğrencilerin değerlendiremediği ölü saatler zaman dilimleri okullar tarafından planlamalar yapılarak verimli bir şekilde kullanılması sağlanacak. Okul yönetimleri tarafından öğrencileri çok yormadan, konsantrasyonlarını bozmadan okul içi ve okul dışı sosyal faaliyetler yapılacak. Bu çalışmaların hayata geçirilmesi aşamasından en büyük yük şüphesiz okul yöneticilerimiz ve değerli öğretmenlerimizindir. Onun için onları yapacakları bu gayretli çalışmaları için şimdiden kutluyorum. Bizler de İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm birimlerimizle elimizden gelen desteği okullarımıza sunacağız ve ilimizi hem SBS sınavında hem de LYS sınavında en iyi yerlere taşıyacağız. Rehavete kapılmadan son güne kadar kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz ve sabırla bekleyeceğiz” dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler