YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Saka Kuşları Doğaya Bırakıldı

KİLİS (AA) - Kilis'te ele geçirilen 15 saka kuşu Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından doğaya bırakıldı.

KİLİS - Kilis'te ele geçirilen 15 saka kuşu Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından doğaya bırakıldı. Alınan bilgiye göre, Suriye uyruklu bir kişinin evinde ele geçirilen 15 saka kuşu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz'ün katılımıyla Kuru Kastel Hatıra Ormanı'nda doğaya bırakıldı. Deligöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yakalanması ve ticareti yasak olan saka kuşlarını Suriye uyruklu bir kişinin evinde ele geçirdiklerini belirterek şunları kaydetti: "Satılmak istenen 15 saka kuşuna el koyduk. Şimdi de bu kuşları alındığı yere doğaya tekrar bırakacağız. Kilis bu tür için önemli bir yere sahip. Sakaların renkleri ve seslerinin güzel olması cazibesini artırıyor. Bu da doğada usulsüz yakalanmalara avlanmalara sebebiyet veriyor. Biz Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ve Kilis Şube Müdürlüğü olarak usulsüz mücedeleye kesintisiz devam edeceğiz. Şu anda yapılan uygulamayla 15 adet saka kuşuna el koyduk. Bu kuşları doğaya bırakıyoruz." Deligöz, kuşları yakalayan Suriyeliye 6 bin 750 lira para cezası uygulandığını bildirdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler