YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'den Yapılan Taciz Ateşine Misilleme

- SURİYE'de, terör örgütü PYD/YPG tarafından Maranaz bölgesindeki Türk ve Özgür Suriye Ordusu askerlerine doçkayla taciz ateşi açılan bölge, misliyle ateş altına

- SURİYE'de, terör örgütü PYD/YPG tarafından Maranaz bölgesindeki Türk ve Özgür Suriye Ordusu askerlerine doçkayla taciz ateşi açılan bölge, misliyle ateş altına alınarak hedefler imha edildi.
Suriye'nin terör örgütü PYD/YPG denetiminde olan Kilis'e komşu Azez'in güneyindeki Maranaz bölgesinden dün saat 21.30 sıralarında sınırdaki Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli Türk ve Özgün Suriye Ordusu askerlerine doçkayla taciz ateşi açıldı. Kimsenin yaralanmadığı ve herhangi bir zayiatın olmadığı olayın ardından sınırda konuşlu birlikler tarafından ateşin açıldığı bölgeye uluslararası angajman kuralları kapsamında misilleme yapıldı ve hedefler top atışlarıyla imha edildi.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan konuyla ilgili açıklama şöyle:
"Fırat Kalkanı Harekatı Azez meskun mahalli güneyi Maranaz bölgesinde bulunan ÖSO unsurlarına yönelik olarak PYD/YPG/PKK mensubu teröristler tarafından 27 Haziran 2017 tarihinde akşam saatlerinde Doçka silahı ile yapılan taciz atışlarına bölgede bulunan ateş destek vasıtaları kullanılarak misliyle karşılık verilmiş, tespit edilen hedefler imha edilmiş/etkisiz hale getirilmiştir."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler