YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arıkan: Birçok Gıda Işletmesi Veteriner Hekim Bulmakta Zorluk Çekiyor

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan, birçok gıda işletmesi veteriner hekim bulmakta zorluk çektiğini...

Arıkan: Birçok Gıda Işletmesi Veteriner Hekim Bulmakta Zorluk Çekiyor

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan, birçok gıda işletmesi veteriner hekim bulmakta zorluk çektiğini söyledi.

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı tarafından Kocatepe Salonu’nda ‘Hileli Gıdalar ve Gıdalardan Kaynaklanan Sağlık Riskleri’ paneli düzenlendi. Et, süt ve yumurta gibi bütün hayvansal ürünlerin veteriner hekim kontrolü onayından geçerek sofralara geldiğini belirten Arıkan, büyük bir pazara sahip olan gıda sektöründe, suistimal ve ihmalleri önlemek için denetim mekanizmasının çok sıkı tutulmasının bir zorunluk olduğunu kaydetti.
Veteriner hekimlerin ‘Toplum sağlığının bekçileri’ olduğunu ifade eden Dekan Arıkan, “Ancak mezun sayısı piyasadaki veteriner hekim talebini karşılamada yetersiz kalıyor. Gıda işletmeleri veteriner hekim bulmakta zorluk çekiyor. Birçok üniversite mezunu iş bulamazken, bizim mezunlarımız istihdam sıkıntısı çekmemektedir.” dedi.

Panelde Prof. Dr. Özlem Küplülü, Türkiye’nin bal üretiminde ilk sıralarda yer aldığını ancak ihracatın arzu edilen düzeyde olmadığını belirtti. Küplülü, uluslararası pazarlarda balın kabul görmemesinin nedenlerinden biri olarak hileli üretim yapılması olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Aylin Kasımoğlu Doğru, teknolojinin gelişmesine paralel olarak, süt ve süt ürünlerine yapılan hilelerin de daha profesyonel nitelik kazandığını iddia etti.

Doç. Dr. F.Seda Bilir Ormancı da, gıda alanında yasal düzenlemelerin arzu edilen iyileştirmeleri sağlayacak imkanı topluma sunduğunu belirterek, bundan sonraki hedefin bürokrasi, gıda endüstrisi, üniversite, tüketici arasında işbirliğinin sağlanması ve toplumun bilinçlendirilmesi olduğunu söyledi. Doç. Dr. Muammer Göncüğlu ise gıdalardan kaynaklanan sağlık riskleri konularında bilgi verdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler