YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atalay: İslam Kimliğiyle Terör Yapanlar, İslam'a Zarar Veriyor (2)

'BAKANLAR KURULU'NA BAŞKANLIK ETMESİ GÖREV ALANI İÇİNDE' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Beşir Atalay, bir gazetecinin, 'Cumhurbaşkanının Bakanalr

Atalay: İslam Kimliğiyle Terör Yapanlar, İslam'a Zarar Veriyor (2)

'BAKANLAR KURULU'NA BAŞKANLIK ETMESİ GÖREV ALANI İÇİNDE'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Beşir Atalay, bir gazetecinin, 'Cumhurbaşkanının Bakanalr Kurulu'na başkanlık yapmasının sakıncası olup olmayacağına ilişkin sorusuna "Cumhurbaşkanımızın şu anda Bakanlar Kurulu'na başkanlık etmesi anayasal ve kendi görevi alanı içinde bir husustur. Yani burada yasa dışı veya kural dışı bir şey yok. Ayrıca Cumhurbaşkanımız bu hareketin lideridir" diye cevapladı.
Atalay yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanlarımızın zaman zaman Bakanlar Kurulu'na başkanlık edebileceği Anayasamızda yazılıdır. Anayasamızda bir ilkedir bu. Daha önce de bazı dönemlerde Cumhurbaşkanları Bakanlar Kurulu'na başkanlık etmiştir. Rahmetli Turgut Özal'ın başkanlık ettiğini ben de biliyorum. Başka örnekleri de vardır. Cumhurbaşkanımızın şu anda Bakanlar Kurulu'na başkanlık etmesi anayasal ve kendi görevi alanı içinde bir husustur. Yani burada yasa dışı veya kural dışı bir şey yok. Ayrıca Cumhurbaşkanımız bu hareketin lideridir. Şu andaki Bakanlar Kurulu'nun yüzde 95'i kendi bakanlar kuludur. Aynen devam ediyor.Başbakanımız en yakın çalışma arkadaşlarııdır. Dolayısıyla kabineyi toplaması ve başkanlık etmesi çok tabi bir şeydir. Yani burada sıra dışı anormal bir şey söz konusu değildir" dedi.
Türkiye'de geçmiş döneme ilişkin hükümetler ile Cumhurbaşkanları arasında daime ihtilafların olduğunu hatırlatan Atalay, "Biz 58 ve 59'uncu hükümetler döneminde yaşadık bunu. O zamanki Cumhurbaşkanı ile hükümet arasında ilişkiler çok rahat değildi. Gönderdiğimiz kararnameler çıkmıyordu. Bir TRT Genel Müdürünü iki yıl atayamamıştık. Şimdi Türkiye böylemi istiyor. Yoksa hükümet ile Cumhurbaşkanının uyumlu, Abdullah bey ile Tayyip bey arasında olduğu gibi uyumlu her şeyi istişare ile büyük bir huzur içinde ülkenin meselelerini yürütmeyi mi istiyor. Bunun hangisi avantajlı. Dolayısıyla şuanki Cumhurbaşkanımız bu hareketin zaten kurucusu, bir parçası ve hükümetle birlikte toplanacak kabine toplantısı yapacak. Bunları normal kabul etmek lazım. Bunun abartılı şekilde haber konusu olmasını bile ben doğrusu yadırgıyorum" diye konuştu.

Atalay: İslam Kimliğiyle Terör Yapanlar, İslam'a Zarar Veriyor (2)Atalay: İslam Kimliğiyle Terör Yapanlar, İslam'a Zarar Veriyor (2)Atalay: İslam Kimliğiyle Terör Yapanlar, İslam'a Zarar Veriyor (2)

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler