YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkan Korkmaz'dan Türkçe Olimpiyatları’na Destek

Kırıkkale’de yapılacak Türkçe Olimpiyatları organizasyonuna Belediye Başkanı Veli Korkmaz’dan da destek geldi. Organizasyon mütevelli heyeti,...

Başkan Korkmaz'dan Türkçe Olimpiyatları’na Destek

Kırıkkale’de yapılacak Türkçe Olimpiyatları organizasyonuna Belediye Başkanı Veli Korkmaz’dan da destek geldi.

Organizasyon mütevelli heyeti, Kırıkkale Belediye Başkanı Korkmaz’ı makamında ziyaret etti. Başkan Korkmaz, 11 Haziran 2013 Salı günü Başpınar Stadyumu’nda gerçekleşecek programa araç ve diğer konularda yardımcı olacağını söyledi. Mütevelli heyeti de Başkan Korkmaz’ın icraat komitesinde yer almasını istedi. Başkan Korkmaz, dev organizasyonun Kırıkkale’de olmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti. Ziyarette AGİAD Başkanı Musa Aksoy, iş adamları ve mütevelli heyeti de katıldı.

Bu yıl Kırıkkale’de yapılacak organizasyonun, 11 Haziran 2013 Salı günü Başpınar Stadyumu’nda gerçekleşeceğini açıklayan 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Kırıkkale Kültür Şöleni Genel Koordinatörü Hayrettin Kaya, “Anadolu Genç Sanayiciler ve İş Adamları Derneği’nin (AGİAD) üstlendiği dev organizasyona 25 ülkeden 80 öğrenci katılacak. Programa yaklaşık 30 bin Kırıkkalelinin katılması bekleniyor." dedi.

Şölenin hazırlıklarının şimdiden başladığını açıklayan Kaya, 11 Haziran 2013 Salı gününün Kırıkkale halkı için ayrı bir önem taşıyacağını söyledi. Türkçe Olimpiyatları'nın bir final niteliğinde olduğunu kaydeden Kaya, “Yarışmacılar finale gelene kadar birçok aşamadan geçmektedir. Öğrenciler, sınıf ve okul seçmelerinden sonra ülke seçmelerinden geçerek bu olimpiyatlara katılmaya hak kazanmaktadırlar. Bir eğitim yılı boyunca olimpiyatlara yaklaşık 15 bin öğrenci hazırlanmaktadır. Türkiye'deki finallere katılmaya hak kazanan öğrenciler, ülkelerini Türkçe olarak tanıtan stantlar hazırlayıp, kültürlerin kaynaşmasına katkıda bulunmaktadırlar. Ülkeler arası sınırların yok olmaya başladığı, zaman ve mekân kavramlarının kaybolduğu bir iletişim çağında yaşıyoruz. Bu çağda insanlar kilometrelerce uzaklıktaki başka bir insana bir adım ötesindeymiş gibi ulaşabiliyor." diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler