YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

#direnrafineri

Kırıkkale il sınırlarından geçen Konya-Kulu makası yolu çalışmaları kapsamında Rafineri sınırlarındaki yüzlerce ağaç kesilerek adeta katlediliyor.

#direnrafineri

BİNLERCE AĞAÇ KATLEDİLİYOR

Karadeniz’den gelenlerin Ankara’ya uğramadan Konya’ya ulaşmasını sağlayacak olan Kırıkkale Konya Kulu Makası karayolu çalışması hızla devam ediyor. Karakeçili güzergahı ile Hacılar güzergahındaki çalışmaların yanısıra Bahşılı ile Hacılar arasında yapılacak olan çalışma nedeniyle Rafineri Lojmanları bölgesindeki yol boyunca sağlı sollu yüzlerce ağaç kesilerek adeta katlediliyor. Rafinerinin kurulduğu yıllarda dikilen ve bugün her biri yaklaşık 30 yaşındaki çoğunluğu çam olan ağaçlar kesilerek yok ediliyor. Yol güzergâhı ağaçlardan temizleniyor. Kesim işlemi iki kişi tarafından yürütülüyor.

KARAYOLLARI İHALE ETTİ

Rafineri bölgesinden geçenlerin tepkisine yol açan ağaç kesim işleminin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihale usulü ile yaptırıldığı öğrenildi. Ağaçların Rafineri tarafından dikilmiş olması ve Rafineri bölgesinde bulunmasının dışında kesim işlemi ile Rafinerinin hiçbir ilgisinin olmadığı bildirildi. Rafineri tren yolundan başlayarak Rafineri Lojmanlarına kadar olan bölgedeki yol güzergahında bulunan çam ağacı, akasya ve diğer türlerden ağaçların kesilmesi bölgeden geçenlerin de tepkisini çekiyor. Özel makinelerle sökmek çamların kesilmesi tepkilerin birinci nedeni olarak gösteriliyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler