YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dulkadiroğulları Şenlikte Bir Araya Geldi

Kırıkkale’nin Keskin İlçesi Gazibeyli Köyü Derneği tarafından Denek Dağı Keklik Kayası Mevkiinde ‘Dulkadiroğulları Sıla-i Rahim...

Dulkadiroğulları Şenlikte Bir Araya Geldi

Kırıkkale’nin Keskin İlçesi Gazibeyli Köyü Derneği tarafından Denek Dağı Keklik Kayası Mevkiinde ‘Dulkadiroğulları Sıla-i Rahim ve Asık Serdai’yi Anma Günü’ etkinlikleri düzenlendi. Bu yıl 13.’sü düzenlenen şenliğe çok sayıda vatandaş katıldı.

Saat 12.00’de başlayan şenlik, akşama kadar devam etti. Şenlikte ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra mehteran takımı sahneden yerini aldı. Halay ekibi, Kırıkkale Kültür Bakanlığı Ustalar Topluluğu gösterisi birbirinden güzel eserler sergiledi. Mahalli sanatçılardan Nurhan İner, Ahmet Özbek ve Ahmet Savaş’ın verdiği konserlerle katılımcılar, coşkuya ortak oldu.

Etkinliğe gelişinde Vali Ali Kolat’ı Gazibeyli Köyü Dernek Başkanı Köksal Erkoç, ve dernek yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Kolat, Başkan Erkoç ile çadırları tek tek gezerek bilgi aldı. Ailelerle bir süre sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

Güzel bir etkinlikte halkla beraber olduklarını belirten Vali Kolat, “Çadırlarınızı tek tek gezdim. Orada güzellikleri, dostluğu ve kardeşliği gördüm. Bu tip etkinliklerle örfümüzü, adetlerimizi, geleneklerimizi geleceknesillere, çocuklara aktarmalıyız. Ülkemizin bugünlerde birliğe, beraberliğe, dostluğa ihtiyacı var. Bu birlikteliklerin oluşması bu tip etkinliklerin yapılmasıyla oluşmakta. Dulkadiroğulları bunu en güzel biçimde gerçekleştiriyorlar. Dulkadirliler 1300-1520 yılları arasında Maraş yöresi merkez olmak üzere geniş bir sahada etkili olmuşlardır. Ben Malatya-Darendeliyim. Bu kültürün etkileri bizim yöremizde de her yönüyle yaşatılmaktadır. Dulkadiroğulları sadece orada değil ilimizde, Kırşehir ve Yozgat havalisinde de etkili olmuş, pek çok yerleşim yeri kurarak buraları yurt edinmiştir. Onların evlatları olarak bu etkinliğin düzenlemesinde emeği geçenleri kutluyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Etkinliğe, Keskin Belediye Başkanı Doç. Dr. Bayram Sakallı, Karakeçili Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Harun Karabulut davetliler ve köy sakinleri katıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler