YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşkur Destekli Sürü Yönetimi Elemanı Kursları Başlıyor

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- İŞKUR Destekli Sürü Yönetimi Kursları Kırıkkale, Keskin ve Sulakyurt ilçelerinde başlatılıyor. Açılacak kurslarla ilgili olarak Türkiye İş

İşkur Destekli Sürü Yönetimi Elemanı Kursları Başlıyor

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- İŞKUR Destekli Sürü Yönetimi Kursları Kırıkkale, Keskin ve Sulakyurt ilçelerinde başlatılıyor. Açılacak kurslarla ilgili olarak Türkiye İş Kurumu'nda Keskin ve Sulakyurt İlçe Gıda Tarım Müdürlükleri ile sözleşme imzalandı.
Kırıkkale Çalışma ve İŞ Kurumu İl Müdürü Nazım Ulu yaptığı açıklamada, ilde küçükbaş hayvancılığın gelişimi açısından önemli olan proje kapsamında Sürü Yönetim Elemanı kursu ile çobanlık mesleğine standart ve mesleki statü getirmenin amaçlandığını söyledi. Ulu, "İŞKUR ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği kapsamında düzenlenecek Sürü Yönetim Elemanı kursu 23 Şubat'ta başlayıp, Mart ayında sona erecek" dedi.
Nazım Ulu, 'Sürü Yönetim Elemanı Benim' projesiyle hem istihdama, hem de küçükbaş hayvancılığın verimli ve kaliteli biçimde gelişmesine katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti. Ulu, sürü yönetim elemanı ve olmaya aday olan küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik kursun 120 saat süreceğini açıkladı. Teorik uygulamalı verilecek eğitimlerde, çobanlara koyun ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanları besleme ve bakımını yapabilme, bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme konularında eğitim verilecek.

İşkur Destekli Sürü Yönetimi Elemanı Kursları Başlıyorİşkur Destekli Sürü Yönetimi Elemanı Kursları Başlıyor

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler