YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kırıkkale İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş,

Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, tarımın sigortasının hayvancılık olduğunu dile getirerek,...

Kırıkkale İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş,

Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, tarımın sigortasının hayvancılık olduğunu dile getirerek, hayvanların beslenmesi için, çayır ve mera alanlarının ıslahı ve yem bitkisi alanlarının artırılması gerektiğini belirtti.

Gelişmiş ülkelerde ekilebilir alanların yüzde 20'si yem bitkisine ayrılırken Kırıkkale'de bu oranın oldukça düşük olduğunu kaydeden Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız yem bitkilerine ciddi miktarda destek vermektedir. Bu amaçla dekar başına yonca için 130 TL, korunga için 90 TL, tek yıllıklar için 30 TL, silajlık mısır için 55 TL, tek yıllık silajlık bitkiler için 45 TL destek verilmektedir. Ayrıca Bakanlığımızın yem bitkisi ekilişlerinde sertifikalı tohum kullanıma da önemli miktarlarda destekleme yapılmaktadır.'' dedi

Hayvancılığın gelişmesi için mutlak surette maliyetlerin düşürülmesi gerektiğini, bunun da en önemli faktörlerinden olan yem ihtiyacının üreticinin bizzat kendisinin üretmesi gerektiğini vurgulayan Kırbaş, ''2012 üretim yılında 258 üreticimize yaklaşık 861 hektar alanda yapılan yonca, korunga, silajlık mısır ve fiğ gibi yem bitkisi üretimine destekleme ödemesinde bulunacağız'' şeklinde konuştu.

Kırbaş, ödemelerle ilgili detayların Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na gönderildiğini, ödeme zamanının Bakanlığın uhdesinde olduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak yem bitkileri ekilişlerini desteklemek için 4 bin 500 kilogram Macar Fiği, 550 kilogram yonca tohumu temin edilerek çiftçilere destekli olarak dağıtımının gerçekleştirildiği belirtildi.

Üreticilere bitkisel ve hayvansal üretim konusunda yardımcı olmak adına maddi desteklemelerin yanı sıra eğitim çalışmalarının da devam ettiği ifade edildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler