YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Orman Haftası

Kırıkkale'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü tarafından "Orman Haftası" etkinlikleri kapsamında öğrencilere yönelik düzenlenen resim yarışmasında dereceye

Kırıkkale'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü tarafından "Orman Haftası" etkinlikleri kapsamında öğrencilere yönelik düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, ormanı sevmenin vatanını sevmek olduğunu, orman ağacının çocuklar gibi olduğunu belirterek, çocuğun ilgi, sevgi, beklediği gibi ağaçlarında böyle büyüdüğünü söyledi.

Orman İşletme Bölge Müdürü Mustafa Özkaya da, ülkenin toprağını, suyunu havasını koruyan ağaçlarla birlikte çocuklarında büyüyeceğini, hem eğitimini, hem de ormancılık faaliyetlerini yapacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Son 5 yılda 2 milyon hektar orman tesis ettik. Bu fidanlar çocuklarımızla birlikte büyüyecek. Genç gözlerle bakan çocuklarımızın ülkemize ve ormanlarımıza hayırlı bir fert olarak büyüyeceğine inancım tamdır."

Resim yarışmasında Karakeçili İlkokulu öğrencisi Gökçen Karakuş birinci, Yunus Emre İlkokulu öğrencisi Yalçın Bingöl ikinci, Keskin İlkokulu öğrencisi Samet Onurlu da üçüncü oldu.

Ödül törenine Vali Ali Kolat, Orman İşletme Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Muhabir: Fatih Gökmen

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler