YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri Almanya'da Eğitim Görecekler

Kırıkkale'de sağlık meslek liseleri arasında hazırlanan proje kapsamında öğrencilerin, bir ay süre ile Almanya'da teorik...

Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri Almanya'da Eğitim Görecekler

Kırıkkale'de sağlık meslek liseleri arasında hazırlanan proje kapsamında öğrencilerin, bir ay süre ile Almanya'da teorik ve uygulamalı eğitim alacakları belirtildi.

Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo Da Vinci hareketlilik projeleri ile ilgili 2012 yılı teklif çağrısı döneminde 2261 proje teklifi başvurusunun yapıldığı, yapılan uygunluk kontrolleri sonucunda ise 2057 projenin değerlendirilmeye alınarak proje nihai puanlaması dikkate alınarak 320 projenin desteklendiği belirtildi.

Proje komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre proje, sağlık meslek lisesi öğrencilerinin hareketliliğine yönelik olarak "Kardiyovasküler Sistem Acillerinde Yetişkinlere Yönelik Yaşam Desteği ve Defibrilatör" konularının öğrenilmesinin hedeflendiği belirtildi. Almanya'ya gidecek olan heyet, Keskin Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Sulakyurt Hakim Mehmet Çakıroğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde öğrenimlerine devam eden 15-18 yaş arası 11. sınıf Acil Tıp Teknisyenliği bölümünden seçilen 21 öğrenci ve 3 refakatçi öğretmen olmak üzere 24 kişiden oluşmakta.

Proje sahibi kurum olan Keskin Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği bölümü öğretmeni Sıdıka Mercan tarafından hazırlanan proje, proje yönetim ekibi Keskin Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Murat Akbaş ve Sulakyurt Hakim Mehmet Çakıroğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği bölümü öğretmeni Gülüzar Başer tarafından yürütülmekte.

Öğrenci staj programını içeren proje kapsamında 3-31 Mart tarihleri arasında öğrenciler ve beraberindeki öğretmenler, 1 ay süreyle Almanya'da eğitim alacaklar. Heyet burada eğitimlerinin yanı sıra Fransa, Hollanda ve Belçika'ya da kültürel geziler düzenleyecek.

Öğrencilere yönelik olarak proje yönetim ekibi tarafından öğrencilerin kaynaşması ve gidilecek ülke olan Almanya'da konaklama yerleri ile ilgili olarak öğrencilere çeşitli eğitimler verildi. Ayrıca mesleki olarak da Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Turgut Deniz ve asistanı Dr. Mustafa Köksal tarafından proje konusu olan Kardiyovasküler Sistem Acillerinde Yetişkinlere Yönelik Yaşam Desteği ve Defibrilatör kullanımı ile ilgili uygulamalı eğitimler verildi.

Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri Almanya'da Eğitim Görecekler

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler