YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vali Kolat: Kırıkkale’de Asfaltsız Köy Yolu Kalmayacak

Yeni asfalt çalışması yapılan Karakeçili, Çelebi ve Keskin ilçesindeki köyleri gezen Vali Ali Kolat, Kırıkkale’de...

Vali Kolat: Kırıkkale’de Asfaltsız Köy Yolu Kalmayacak

Yeni asfalt çalışması yapılan Karakeçili, Çelebi ve Keskin ilçesindeki köyleri gezen Vali Ali Kolat, Kırıkkale’de asfaltsız köy yolu kalmayacağını söyledi. Bu yıl içerisinde 1.5 kilometre 1. kat, 12 kilometre 2. kat asfalt atıldığını açıklayan Kolat, toplam 420 bin lira harcama yapıldığını açıkladı.

Vali Kolat, köy gezilerinin ilk durağında Karakeçili ilçesi Sülübük köyüne gelişinde Kaymakam M. Gazi Ambarcı, il genel meclis üyeleri ve köy muhtarı tarafından karşılandı. Kolat, Muhtar Muhittin Güney'den köy hakkında bilgi aldı. Muhtar, köyün 60 hane olduğunu, Örnek Köy Projesi kapsamında hizmetlerin getirildiğini belirtti.

Kolat, daha sonra Çelebi ilçesine bağlı Karabucak, Karayakuplu ve Alıcı Yeniyapan köy yollarında incelemelerde bulundu. Çelebi, Kaymakam Yunus Koç'a çalışmalar hakkında bilgi sundu. Koç, Çelebi ilçesi Karayakup köyüne devlet yolu bağlantılı 1.8 kilometre 2. kat, Karabucak-Alıcı Yeniyapan köyü bağlantılı 1 kilometre 1. kat asfaltın yapıldığını ve toplam 109 bin lira harcama gerçekleştirildiği bilgisini verdi.

Kolat, Keskin ilçesine bağlı Cabat, Hacıaliobası, Danacı Obası ve Haydar Dede köy yollarında ve köylerinde incelemeler yaptı. Ziyarette, Kaymakam Niyazi Ulugölge de hazır bulundu. Vali Kolat, Cabat köyünde asfalt atma çalışmalarını yakından izleyerek, asfalt atılan yolu lastik tekerlekli silindir aracına binerek yol sıkıştırması yaptı.

NOHUT TOPLADI

Kolat, köyleri ziyaretleri esnasında, Şanlıurfa'nın Harran ilçesinden mercimek, nohut ve ayçiçeği toplamaya gelen Vahit Kaçan’ın ailesiyle görüştü, onlarla birlikte nohut topladı. Vali Kolat, Kaymakam Ulugölge’den, bu ailelere altyapı, içme suyu, eğitim ve barınmaları konusunda yardımcı olunmasını istedi. Ziyarete; İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Saygılı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın da katıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler