YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çocuk Gelinler Cezaevindeki Eşleri Için Af Istiyor

Ali Ümit ÜLKER/ KIRKLARELİ, Kocahıdır Mahallesi’nde oturan 23 yaşındaki Ercan Gönültaş, komşusu olan Şengül Sunar ile 5 yıl önce 14 yaşındayken

Çocuk Gelinler Cezaevindeki Eşleri Için Af Istiyor

Ali Ümit ÜLKER/ KIRKLARELİ, Kocahıdır Mahallesi’nde oturan 23 yaşındaki Ercan Gönültaş, komşusu olan Şengül Sunar ile 5 yıl önce 14 yaşındayken nikah yapmadan birlikte yaşamaya başladı. İki aile arasında düğün yaparken, 1 yıl sonra çiftin bebeği dünyaya geldi. Hastane yönetimi doğum yapan Şengül Sunar’ın yaşının küçük olması nedeniyle polise haber verirken, o dönem 18 yaşında olan Ercan Gönültaş, tutuklanarak cezaevine konuldu. Hakkında açılan davada 3 ay tutuklu yargılanan Gönültaş daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, mahkemeden de 6 yıl hapis cezası aldı. Şengül Sunar 18 yaşına geldiğinde çift resmi nikah kıyarak birlikte yaşamaya devam etti. Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği hapis cezasının Yargıtay tarafından 3 ay önce onanmasının ardından yeniden tutuklanan Ercan Gönültaş 6 yıllık cezası için Kırklareli E Tipi Cezaevi'ne konuldu. Eşinin cezaevine girmesinin ardından çocuğuyla birlikte ortada kaldığını anlatan Şengül Gönültaş, eşi Ercan Gönültaş’ın affedilmesini istedi.
“TORUNUM HASTA”
Ercan Gönültaş'ın annesi 55 yaşındaki Serpil Şimşir ise eşinden boşandığı için gelini ve torunuyla birlikte kaldığını söyledi. Gelini aynı mahallede komşu oldukları için tanıdığını ve çok sevdiğini ifade eden Şimşir, “Benim oğlum evli, çocuğu var. İkisi de bir birinden memnun. Oğlum karısını çok seviyor, karısı da oğlumu çok seviyor. Biz yetkililerden bizim çocuklarımızı serbest bıraksınlar. Af etsinler. Çoluk çocukları dışarıda mağdur durumda. Bizde çok üzülüyoruz. Oğlumun cezaevinde olmasına çok üzülüyorum. Torunum hasta özürlü, yürümekte zorluk çekiyor. Oğlumun salınıp ailesinin başına gelmesini istiyoruz” dedi.
“KIZIM KAÇTIĞINDA 14 YAŞINDAYDI”
Gelin Şengül’ün annesi Ayten Sunar da erken yaşta evlenmelerine razı göstermemelerine rağmen gençlerin kendi isteğiyle kaçtığını ve engel olamadıklarını ifade ederek, “Çocuklar kendi aralarında anlaşmış kaçmışlar. Bizde biliyoruz çocuk yaşta olduklarını ama baş edemedik. Kızım kaçtığında 14 yaşındaydı. Biz de istemiyoruz çocuk yaşta evlenmelerini ama çocuklar kendisi istiyor. Yaşları ufak hiçbir şeyin bilincinde değiller. Damadımın affedilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
O DA TUTUKLU EŞİNE AF İSTEDİ
Aynı mahallede birçok kişinin bu durumdan mağdur olduğunun anlatan 40 yaşındaki Şenay Malakçı oğlunun erken yaşta birlikte yaşayıp çocuk sahibi olduğu nikahsız eşi nedeniyle cezaevine girdiğini söyledi. Şu anda 23 yaşında olan oğlu Kıvanç Malakçı’nın mahkemeden 4.5 yıl hapis cezası aldığını ve 5 aydır tutuklu olduğunu ifade eden anne Malakçı, “Oğlum küçük yaşta kız kaçırması sonucu ceza aldı. Şu anda 5 aydır cezaevinde. Dışarıda olan eşi ve çocuğu mağdur durumda olduğu için onlar için af istiyoruz” dedi.
Kıvanç Malakçı’ya 11 yaşında kaçıp yasal yaşına geldiğinde evlendiğini anlatan eşi Esra Malakçı ise şunları söyledi:
“Severek evlendim, severek kaçtım. Eşimin bir an önce içeriden çıkmasını istiyorum. Biz suçumuzu kabul ediyoruz. Suç yaptık bu bize çok büyük bir ceza oldu. Kızım da mağdur, bende mağdurum. Biz eşlerimizin çıkmalarını istiyoruz. Çocuğum olduğu için çalışamıyorum. Kirada oturuyorum. Çocuğumu bakamıyorum, çok mağdurum. Dört yaşındaki kızım babasının bir an önce çıkmasını ve onunla birlikte parka gitmek istediğini söylüyor. Bize yardım edilmesini istiyorum.”

Çocuk Gelinler Cezaevindeki Eşleri Için Af IstiyorÇocuk Gelinler Cezaevindeki Eşleri Için Af IstiyorÇocuk Gelinler Cezaevindeki Eşleri Için Af Istiyor

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler