YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kırklareli'de Türkçe Olimpiyatları Coşkusu

11. Türkçe Olimpiyatları’nın Kırklareli etkinliği, 30 ayrı ülkeden gelen 70 öğrencinin seslendirdiği şarkı, şiirler ve...

Kırklareli'de Türkçe Olimpiyatları Coşkusu

11. Türkçe Olimpiyatları’nın Kırklareli etkinliği, 30 ayrı ülkeden gelen 70 öğrencinin seslendirdiği şarkı, şiirler ve halk oyunları ile adeta bayram coşkusu yaşattı.

Etkinlik, festival alanında muhteşem bir gösteri ile gerçekleştirildi. Kırklarelililer, dünya çocuklarının Türkçe şiir ve şarkı söylemesini hayranlıkla izledi. Görsel efekt ve havai fişek gösterileri izleyenleri coşturdu. Kuzey Irak’tan gelen Yadigar isimli öğrencinin 'Bülbülüm Altın Kafeste' adlı parçası dinleyenlerden büyük alkış aldı. Gürcistan’dan katılan Sakine isimli öğrenci ise Bodrum yöresine ait bir halk oyununu, Mozambikli Domasio isimli öğrenci de genç Osman adlı şarkıyı seslendirdi.

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, programda yaptığı konuşmada, "Değişik ülkelerden, Türk okullarından buraya gelen, o gönül insanları Türkçeyi çok iyi bir şekilde kullanarak kültürler arası diyaloğu, güzellikleri şehrimize getirdiler. Çok güzel bir gece, Kırklareli bu güzel etkinliği hakikaten çok güzel bir şekilde karşıladı. Türk okullarımıza çok teşekkür etmek istiyorum. İlimize, ülkemize, buradan dünya ülkelerine bir kere daha barış ve hoşgörüyü haykırdılar. Kültürler arasında bu güzelliklerin dil, din, inanç renk gözetmeksizin sadece insanı insan olduğu için sevmenin güzelliklerini ve erdemini bize yaşattılar. Onun için gönül dolu şükranlarımı sunuyorum" dedi.

11. Türkçe Olimpiyatları'nın Kırklareli 3. İl etkinliğine Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ev sahipliği yaptı. Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Aykaç, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe Belediye Başkanları, dernek Başkanları, ana sponsor Özdeniz Peynircilik sahibi Ali Özdeniz, Platin sponsor Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Lütfi Karaman ve 30 bin civarı insan coşkulu bir şekilde alkış tuttu.

Yaklaşık 2 saat süren programın sonunda sponsorlara plaket takdim edildi. Türkçe Şöleni, öğrencilerin ve protokol üyelerinin hep birlikte "Yeni Bir Dünya" şarkısını söylemesinin ardından havai fişek gösterisiyle son buldu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler