YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pano krizine atatürk büstlü çözüm

Ali ümit ÜLKER/KIRKLARELİ, Kırklareli İstasyon Caddesi'nde belediyenin vali konağı önünde Atatürk posterinin asılacağı bir pano yapma girişimi, geçen Ağustos ayında 'güvenlik'

Pano krizine atatürk büstlü çözüm

Ali ümit ÜLKER/KIRKLARELİ, Kırklareli İstasyon Caddesi'nde belediyenin vali konağı önünde Atatürk posterinin asılacağı bir pano yapma girişimi, geçen Ağustos ayında 'güvenlik' gerekçesiyle emniyet tarafından durdurulmuştu. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’ne ait resmi polis aracı da pano yapılması için atılan betonun üzerine park ederek çalışmaları engelledi. Bunun ardından başlayan 'pano krizi'nde Kırklareli Valiliği, konağın olduğu caddeye tep tip satış noktaları kurulacağını ve okulların olduğu alanda bunun kamu yararına olmadığını savunarak Edirne İdare Mahkemesi’ne başvurmuş, ancak mahkeme projenin iptal istemini kabul etmemişti.
Bu gelişmelerin ardından basın toplantısı düzenleyen Kırklareli Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Siyam Kesimoğlu, krizin çözüldüğünü ifade ederek başka bir alana valilik tarafından Atatürk’ü büstü yapılacağını duyurdu. Kesimoğlu, “3.5 aydır bir kriz yaşadık. O süreç içerisinde biz de demokratik tepkimizi dile getirdik. Anayasadan ve yasalardan kaynaklanan demokratik tepki gösterme hakkını kullandık. Elimizde Edirne İdare Mahkemesi’nin verdiği karar ile ‘yürütmenin durdurulması isteminin reddine, tebligatın tamamlanmasına karar verildi’. Bizim alnımıza sürülmeye çalışılan kara lekenin ne kadar haksız, hukuksuz, adaletsiz ve insafsız olduğunu teyit eden bir belgedir. Bu yargının bir zaferidir. Kırklareli’nde yaşayan herkesin nabzı Mustafa Kemal atar” dedi.
YENİ VALİYE TEŞEKKÜR ETTİ
Kırklareli Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Siyam Kesimoğlu, bir süre önce atanan Vali Esengül Civelek’ün, kentin en görkemli yerine Atatürk büstü yaptıracağını söylemesiyle krizin aşıldığını kaydederek şöyle devam etti:
“Pano krizinden sonra ortak düşünülen Atatürk büstü yapımı için çıkan karar sonunda teşekkürün en büyüğünü Valimize söylüyorum Sayın Valimiz son derece yapıcı, uyumlu yaklaşım sergiledi. Valimiz ‘Kırklareli’nin en görkemli yerinde ben yaptıracağım, açılışını da birlikte yapacağız sayın başkan’ dedikten sonra bu konuyu başka platformlara taşımanın gereği yoktur. Artık orada bir Atatürk fotoğrafının konulmamasının dar anlamda bir Atatürkçülük çerçevesi ile sınırlandırılmasını ben çok doğru bulmuyorum. O panoya sığmayacak kadar Mustafa Kemal vardır. Oraya kimin resmini koysak Mustafa Kemal’in gözlerine bakar."
Pano yapılması için atılan beton zemin üzerinde 3 aydır park halinde duran polis resmi otosunun da bugün kaldırılacağı bildirildi. Atatürk panosu yapımını engellemekle suçlanan Vali Mustafa Yaman, son kararname ile Balıkesir'e atanırken, yerine Esengül Civelek getirilmişti.

PANO KRİZİNE ATATÜRK BÜSTLÜ ÇÖZÜM

Ali ümit ÜLKER/KIRKLARELİ,

Pano krizine atatürk büstlü çözümPano krizine atatürk büstlü çözüm

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler