YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tahta Asma Köprüde Alabalık Keyfi

Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde Istranca ormanları içinde yer alan Dupnisa Alabalık Tesisleri ziyaretçi akınına uğruyor.Demirköy’e 9...

Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde Istranca ormanları içinde yer alan Dupnisa Alabalık Tesisleri ziyaretçi akınına uğruyor.

Demirköy’e 9 kilometre uzaklıkta bulunan Balaban köyü Istranca ormanları içinde yer alan Dupnisa Alabalık Tesisleri, bölgeye tatil için gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanları arasında. Istranca Dağları’ndan gelen akarsu üzerine kurulan alabalık tesisi, doğal yetişen alabalıkları ve muhteşem manzarası ile büyük ilgi görüyor.

Tesisin işletmecisi Rıdvan Ütni, “Alabalıklarımız Istranca ormanları içinden gelen doğal kaynak sularında yetişiyor” dedi.

Kırklareli ve çevresinde bir başka böyle bir alabalık tesisi olmadığının altını çizen Ütni, “Ormandan gelen suları kendi yapmış olduğumuz havuzlarda biriktirip içinde yetiştirdiğimiz alabalıklarımızin lezzetine doyum olmuyor. Şuan için mayıs- kasım ayları içinde faaliyet gösteriyoruz. Balıklarımız kendi üretimimiz ve yüzde yüz doğal olarak üretiliyor. Kırklareli ve çevresinde bu kadar güzel bir yerde, doğal yollarla yetişmiş başka alabalık tesisi yok” şeklinde konuştu.

Tesise İstanbul’dan alabalık yemek için gelen Cihan Gürler, “İstanbul’a kısa bir mesafede hafta sonu gelebileceğiniz muhteşem bir yer, insanı dinlendirici bir mekan. İstanbul’a bu kadar yakın olup da baki kalmış, gelip görülmesi gereken bir yer. Burada doğal balık yiyorsunuz” ifade etti.

Teside alabalık çiftliğinin üzerine kurulu olan tahta asma köprüde yemek yiyen Azize Gürler ise, “İstanbul’dan geldik doğal harikası bir yer herkesin gelip görmesini tavsiye ederim. Oksijeni bol orman içinde muhteşem bir alabalık yiyebiliyorsunuz herkese tavsiye ediyorum” söyledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler