YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lüleburgaz'da tek odalı evde yaşayan aile yardım bekliyor

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde maddi imkansızlıklar yaşayan Karaçivi ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.

Lüleburgaz'da tek odalı evde yaşayan aile yardım bekliyor

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde maddi imkansızlıklar yaşayan Karaçivi ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.

Lüleburgaz'da Nadide Karaçivi (80) ve karaciğer yetmezliği bulunan oğlu Hasan Karaçivi (37), farelerin dolandığı evde 10 yıldır zorlu hayat mücadelesi veriyor.

Yetkililerden yardım bekleyen aile, farelerin kendilerini ısırmalarından korktuğunu söyleyerek "Sağlıklı bir evde yaşamak istiyoruz" dedi.

3 ayda bir 370 TL maaş alan Nadide Karaçivi, 50 yıldan beri merdiven silerek ailesini geçindiriyor. Hasan Karaçivi ise annesini daha iyi şartlarda yaşatmak için sigortalı bir iş istiyor.

Lüleburgaz Özerler Mahallesi'nde tam 10 yıldır çökme tehlikesi geçiren kiralık evde yaşayan Karaçivi ailesi, kendilerine yardım eli uzatılmasını bekliyor.

Nadide Karaçivi, "Oturduğumuz bu eve 100 lira kira veriyoruz. 3 ayda aldığımız 370 liranın 300 lirası da kiraya gidiyor. Biz bu üç ayı 70 lira ile geçirmeye çalışıyoruz. Bize büyüklerimiz yardım eli uzatsınlar" dedi.

Hasan Karaçivi ise, iş buldukça fabrikalara giderek ailenin geçimini sağlamaya çalıştığını, ancak karaciğer yetmezliği hastalığından dolayı çoğu kez işten çıkarıldığını söyledi. Karaçivi, "İş buldukça çalışıyorum. İş olursa sorun yok, çalışıp ekmeğimi kazanıyorum. Ama rahatsızlığımdan dolayı çoğu kez işten çıkartıldım. Bir iş istiyorum. Bana bir iş versinler annem ile daha iyi bir evde yaşamak istiyorum" diye konuştu.

"EVİMİZ YIKILMADAN BİZİ KURTARSINLAR"

Anne Nadide Karaçivi, evin yıkılma tehlikesi geçirdiğini belirterek, "Bu evin altında kalmadan bize yardım etsinler. Tek isteğim devletin bize bir ev vermesi. Bir evimiz olursa çok mutlu oluruz " dedi.Zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini dile getiren oğul Hasan Karaçivi, havaların soğuması ve yağışların artmasıyla kaldıkları evde yaşamanın çok zorlaştığını ifade etti.

Kaldıkları tek gözlü evde küçük bir soba yakarak ısınmaya çalıştıklarını, elbiselerini ise leğende yıkadıklarını anlatan Karaçivi, "Zaman zaman sağ olsun komşularımız yemek getiriyor bize. Yemeklerimizi yaktığımız sobanın üzerinde ısıtıp yiyoruz. Bazen ise sadece bir kap yoğurt ve kuru bir ekmek ile günlerce karnımızı doyuruyoruz. Bu zor şartlarda yaşamak artık bize çok ağır geliyor. Havalar yine soğumaya başladı ve biz artık burada yaşamakta çok zorlanıyoruz. Banyo sorunumuz var. Sobanın üzerinde ısıttığım suyla banyo yapıyorum. Zor oluyor bu şekilde, devlet bize kalabileceğimiz bir ev ve bana bir iş verirse sorunumuz kalmayacak" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler