YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çılgın Projede Çalışmalar Hızlandı

Kırşehir Belediyesi’nin Çılgın Projesi ‘İkizarası Kent Parkı’’nın çalışmaları devam ediyor.Kırşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu Kırşehir’in çehresini...

Çılgın Projede Çalışmalar Hızlandı

Kırşehir Belediyesi’nin Çılgın Projesi ‘İkizarası Kent Parkı’’nın çalışmaları devam ediyor.

Kırşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu Kırşehir’in çehresini değiştirecek, geliştirecek olan İkizarası Kent Parkı çalışmaları hızlandırılarak devam ettiriliyor.

Proje kapsamında gölet kazısı tamamlanarak dere yatağı ve içerisinde bulunan iki adet ada oluşturuldu. İnşaatın gölet betonarmeleri tamamlanarak kaplaması yapılacak. Mimari yapılardan, gözlem kulesi, ada restaurant, spor merkezi, satış birimleri, Wc’ler ve Kioksların kaba inşaatları tamamlanarak ince imalatlara başlanıldı. Gölette tamamlanmış olan iki adet çelik köprünün montajı yapılacak.Spor sahalarından tenis kortu ve basketbol sahalarının alt yapısı tamamlanarak imalata başlanıldı.

Hayallerin ötesine geçecek kazanımlar yapıyoruz diye belirten Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ”Kırşehirlilerin merakla beklediği, İkizarası Kent Parkı yapımına hızla devam ediliyor. Alışılagelmiş park anlayışının ötesinde her şeyi ile Kırşehir’in yeni yüzünü yansıtacak olan Kırşehir Kent Park’ta bulunan kanalın içerisinde 2 adet ada yer alıyor. Bu adalardan birinde restoran yer alacak olup temel betonu dökülmüş ve betonarme imalatı devam etmektedir. Kırşehir gibi Anadolu bozkırında yer alan kentlerin, suya olan özlemini giderebilecek büyük bir proje ilk kez şehrimizde hayata geçirilecektir. Projemiz 120.bin m2’lik bir alana sahip olup, bu alanın 20 bin 300 m2’lik kısmı göl alanı olacaktır. Şehrimizin yaz aylarındaki bunaltıcı sıcağından kurtulmak isteyen hemşerilerimiz suya olan özlemlerini bu parkta oluşturulacak su kanallarında, giderebileceklerdir.

İkizarası Kent Parkı su ve yeşilin bir arada olduğu sosyal, kültürel ve sportif amaçlı kullanılacak birçok alandan oluşmaktadır. Bunların başlıcaları Ada Restoran, küçük adada yer alacak olan kafe ve çay evi, spor merkezi, gençlik merkezi, satış birimleri, kiosklar, otopark alanları, piknik alanları, sahne, rıhtım, mescit, kuşbakışı seyir imkânı sağlayacak olan Gözlem Kulesi, Kaykay Pisti ve daha birçok aktiviteleriyle Kırşehir’in görülmeye ve gezilmeye değer yeni gözde mekânlarından birisi olacaktır” dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler