YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gümrük Bakanı Canikli, Şed Kuşandı

Salih GÜNER/KIRŞEHİR, Ahi Evran Külliyesi’nde gerçekleştirilen 28’inci Ahilik Haftası kutlama törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, bürokratları, siyasiler, protokol mensupları

Gümrük Bakanı Canikli, Şed Kuşandı

Salih GÜNER/KIRŞEHİR, Ahi Evran Külliyesi’nde gerçekleştirilen 28’inci Ahilik Haftası kutlama törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, bürokratları, siyasiler, protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı. Konya 3. Ana Jet Üssü Komutanlığı’ndan havalanan Türk Yıldızları’nın gösterisiyle renk kattığı törende konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ahilik teşkilatının yüzyıllarca toplumun, devletin bir arada tutulmasına, kardeşliğin ve barışın devam ettirilmesine çok büyük katkı sağladığını söyledi.
Ahilik ilkelerinin iyi kavranılması gerektiğini ifade eden Bakan Canikli, şunları söyledi:
"Gelecek kuşaklara aktarmamız gerekiyor. Çünkü en önemli özelliği, bu toprakların bu milletin, bu çocukların atalarının ortaya çıkardığı bir yapıdır, ithal değildir. Orijinaldir. Kendi toplumumuzun öz değerlerini taşımaktadır. Bu nedenle korumalıyız, sahip çıkmalıyız. Çünkü dışarıdan alınarak, topluma kabul ettirilmeye, enjekte ettirilmeye çalışılan üst kurumlar, bütün yapılar, kurallar, organizasyonlar toplum tarafından, bu millet tarafından tam olarak benimsenemez ve benimsenmemiştir. Biz ait olanı bulmamız gerekir. Onu yakalamamız gerekir, onu kavramamız gerekir ve onu ileriye taşımamız gerekir. Bunun için de mutlaka çalışmalar yapılması gerekir. Sözle olmaz. İcraat gerekir, adım atmak gerekir, uygulamak gerekir."
Ahi Evran Vakfı’nın kurulacağını da ifade eden Bakan Canikli, Kırşehir’in ekonomisini canlandıracak olan çevre yolu ile ilgili haberi de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun vereceğini dile getirdi. Kırşehir Valisi Necati Şentürk tarafından, 'Ahilik Onur Ödülü' Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’ye verilirken, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Bakan Canikli’ye şed kuşattı ve ahi kaftanı giydirdi.

Gümrük Bakanı Canikli, Şed KuşandıGümrük Bakanı Canikli, Şed KuşandıGümrük Bakanı Canikli, Şed Kuşandı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler