YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hoca Ahmet Yesevi Camii ibadete açıldı

Kırşehir’deki 24. Ahilik Kutlamaları etkinlikleri kapsamında bugün inşaatı tamamlanan Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin açılışı yapıldı....

Hoca Ahmet Yesevi Camii ibadete açıldı

Kırşehir’deki 24. Ahilik Kutlamaları etkinlikleri kapsamında bugün inşaatı tamamlanan Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin açılışı yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği caminin açılışında vatandaşlar yağmura yakalandı.
Ahilik Haftası etkinliklerinde, bugün de Cuma namazı öncesi yaklaşık 8 yıl önce inşaatına başlanan ve bu yıl biten Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin açılışı yapıldı. Düzenlenen törene Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Diyanet İşleri Başkan Vekili Dr. Ekrem Keleş, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Emniyet Müdürü Metin Aşık, İl Müftüsü Mustafa Balık, Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk ve vatandaşlar katıldı.
Kur'an-ı Kerim’den ayetler okunarak başlayan açılış, daha sonra protokol konuşmalarına geçildi. İlk olarak kürsüye Kırşehir İl Müftüsü Mustafa Balık geldi. Balık, camiye emeği geçen herkese teşekkür etti.
Balık’ın ardından konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin önünde bulunan belediyeye ait binayı yıkacaklarını ve bu camiye yakışır bir meydan yapacaklarını açıkladı.
Diyanet İşleri Başkan Vekili Dr. Ekrem Keleş ise camiye hayır yapan insanların öldükten sonra bile amel defterlerinin kapanmayacağını söyledi. Camilerin hiçbir zaman cemaatsiz bırakılmaması gerektiğini anlatan Keleş, şunları söyledi: “Kırşehir, manevi açıdan çok zengin bir il. Ahilik teşkilatına baktığımızda da prensiplerin hepsi hadis ve Kur’an ayetleri olarak görüyoruz. Camilerin maddi ve manevi mimarları vardır. Maddi mimarları sizlersiniz. Buraya yardım yapanların amel defterleri her zaman açık olur. Manevi mimarları ise bu camide ayetler, namazlar ve hadisler öğrenen kimselerdir."
Konuşmaların ardından, Hoca Ahmet Yesevi Camii ibadete açıldı. Açılıştan sora Diyanet İşleri Başkan Vekili Dr. Ekrem Keleş, Cuma namazı öncesinde Ahilikle ilgili vaaz verdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler