YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: Bizi Ayrıştırıp, Bölüyorlar (3)

KIRŞEHİR'DE KONUŞTU CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırşehir Cacabey Meydanı'ndaki mitingde, Türkiye'nin sorunlarının çözümü için 4 yıl yetki istedi. Türkiye’de 6

Kılıçdaroğlu: Bizi Ayrıştırıp, Bölüyorlar (3)

KIRŞEHİR'DE KONUŞTU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırşehir Cacabey Meydanı'ndaki mitingde, Türkiye'nin sorunlarının çözümü için 4 yıl yetki istedi. Türkiye’de 6 milyon 250 bin işsiz ve 17 milyon yoksul bulunduğuna dikkati çeken CHP lideri, ''Davutoğlu Erdoğan’a, Kılıçdaroğlu halka çalışıyor" dedi.
Türkiye'de bu kadar işsiz varken iktidarın yabancılara çalışma izni verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, dün İstanbul'da açıkladıkları projeyle ülkede kişi başına milli geliri 20 yıl için 30 bin doların üstüne çıkaracakları sözünü verdi. Anadolu'yu bütün dünyanın imrendiği bir merkez haline getireceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bakın Ankara'daki beyler bile 'Bu proje yanlıştır' diyemiyorlar. Sadece 'Parayı nereden bulacaksın' diye soruyorlar" dedi.
Kendisinin köyde doğduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, " Ben kuş uçmaz, kervan geçmez bir köyde doğdum. 7 kardeşim var. Siyasete atıldığımda mal varlığımı açıkladım. Benim kardeşlerimin ne iş yaptıkları ortada. Benim çocuklarımın da. Benim çocuklarım köşeyi dönmediler. Helal lokma yediler" diye konuştu.
Çiftçiye mazotu 1.5 liradan vereceğini sözünü tekrarlayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Onlar bana bunun kaynağını nerden bulacaksın diyorlar. Kaçak sarayın hortumlarını keseceğim. Onlar yakutta, incide, pırlantada mücevheratta ÖTV'yi KDV'yi sıfırladılar. Biz onlara bir şey dedik mi, demedik. Kardeşim sen yakutta, incide sıfırlıyorsun, ben de çiftçinin mazotunda sıfırlıyorum. Aramızda fark var. Vatandaş refahtan pay almıyor. Serveti 77 milyona yansıtacağız. Bu ülke büyüyorsa herkes nasibini alacak. Bu ülkede hiçbir çocuk CHP iktidarında yatağa aç girmeyecek. İnsanca, hakça bir düzeni gerçekleştireceğiz. Dünyanın en pahalı mazotunu Türk çiftçisi kullanıyor. 6 milyon 250 bin işsiz kardeşime, onların anne-babalarına sesleniyorum. Yeniden bir tarih yazmak zorundayız. Temiz, namuslu siyasetin önünü açmalıyız. Yolsuzluktan bıkmadınız mı? Sizden öyle 13 yıl falan değil, sadece 4 yıl için yetki istiyorum. 4 yıl yetki verin Türkiye'yi şaha kaldıracağım."
Siyasette yeni bir sayfa açtıklarını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir tarih yazacaklarını anlatırken, "İşsiz kardeşlerime ve ailelerine sesleniyorum. Bu gidişattan sıkıldınız. Namuslu siyasetin önünü açmamız lazım, yolsuzluklardan sıkılmadınız mı? Benim derdim vatandaşın cebi ne zaman para görecek. Dün İstanbul’da yüzyılın projesini açıkladık. Anadolu’yu bütün dünyanın imrendiği bir merkez haline getirecek. Türkiye güçlü ülke biliyorum ama yalnız bırakılan, komşularıyla kavga edilen bir ülke olmaz" dedi.
Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda Kırşehir milletvekili adayları Yılmaz Zengin ve Rifat Ertem’e destek istedi.

Salih GÜNER/KIRŞEHİR (DHA)-

Kılıçdaroğlu: Bizi Ayrıştırıp, Bölüyorlar (3)Kılıçdaroğlu: Bizi Ayrıştırıp, Bölüyorlar (3)Kılıçdaroğlu: Bizi Ayrıştırıp, Bölüyorlar (3)

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler